logo Casalina

Sporty wil deze zaterdag met ‘Ypie’ kinderen een levenslange sport- en bewegingsparticipatie aanleren.

Sporty wil deze zaterdag met ‘Ypie’ kinderen een levenslange sport- en bewegingsparticipatie aanleren.
Bewegen met Ypie - levenslange sport- en bewegingsparticipatie

Bij Sporty zijn ze ervan overtuigd dat kinderen die vaak en veelzijdig bewegen met meer zelfvertrouwen in het leven staan, gelukkiger en minder stressvol zijn. Hetgeen hen in hun verdere leven alleen maar ten goede kan komen. Reeds 25 jaar probeert Sporty iedereen aan het bewegen te krijgen, steeds met extra aandacht voor de allerkleinsten onder ons.

“Tijdens onze wekelijkse sportlessen, of het nu dansen, klimmen, klauteren, zwemmen, fietsen, … is, willen we kleuters en kinderen van het eerste en tweede leerjaar spelenderwijs kennis laten maken met een heleboel bewegingsmogelijkheden en vaardigheden. Les na les groeien deze vaardigheden door het aanreiken van verschillende uitdagende materialen en/of verschillende bewegingssituaties. Onze mascotte ‘Ypie’ zal de kinderen hierbij aanmoedigen. Ypie is een vrolijk figuurtje dat graag beweegt en op ontdekking gaat bij Sporty. Het liefst van al wil hij iedereen tussen twee en acht jaar aan het bewegen krijgen. Niet eenzijdig in één bepaalde sport, maar op zoveel mogelijk manieren!”, klonk het bij Sporty.

Om kennis te maken met nieuwe mascotte ‘Ypie’, organiseert Sporty op zaterdag 4 september een “start evenement” in Kessel-Lo. Kom dansen op muziek, fietsen in de racebaan, springen op springkastelen, klimmen en klauteren in het beweeglandschap, spelen met ballen, … Voor een hapje en drankje staan de partners van Hal 5 klaar. Kortom: beleef een leuke en sportieve zaterdag met het gezin!

Wanneer? Zaterdag 4 september, tussen 11 en 17 uur

Waar? Blauwputplein Kessel-Lo + Hal 5 Leuven

Toegang en deelname zijn gratis, hier meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *