logo Casalina

Sportclubs in coronatijd: alles blijft zoals het is

Sportclubs in coronatijd: alles blijft zoals het is
Voor sportverenigingen blijft alles zoals het is, buiten sporten wordt wel aangemoedigd

De coronaregels werden door de nieuwe regering strenger gemaakt om een nieuwe lockdown te vermijden, deze regels gaan vanaf vrijdag in. In de sportwereld verandert omzeggens niets, zo meldde het Vlaams ministerie van Sport.

De gedragscodes omvatten de volgende regels:

Voor sporten in georganiseerd (club)verband geldt een contact in een groep van maximaal vijftig personen. Dit kan enkel als er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is. De deelnemers per groep moeten hun handen voor en na het sporten wassen en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten reinigen.

Voor sporten in niet-georganiseerd verband heb je met je eigen sociale bubbel met contact. Dat betekent met maximaal vijf personen naast je gezin, kinderen jonger dan twaalf jaar niet meegerekend, of met maximaal tien andere personen zonder contact.

Zoals al even het geval was geldt in sportcentra, zwembaden en wellnesscentra een registratiesysteem. Voor de volledige verduidelijking en de gedragscodes en protocollen in detail kan je terecht op https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *