logo Casalina

Sport-, recreatie- en landschapspark De Zeype biedt uitbreiding aan voor verschillende sporten, padel is nieuw

Sport-, recreatie- en landschapspark De Zeype biedt uitbreiding aan voor verschillende sporten, padel is nieuw
Sport- recreatie- en landschapspark De Zeype in zijn kinderschoentjes. De bufferzone tussen de woonwijk en het derde voetbalveld in aanplanting. Foto Gwenny De Vroe

Om en bij de 160 inwoners van Kampenhout zaten dinsdagavond aan hun computerscherm gekluisterd om een online vergadering mee te pikken omtrent sport-, recreatie- en landschapspark De Zeype in Kampenhout. Dat het onderwerp zeer populair was bleek uit de meer dan 250 vragen die tijdens de vergadering werden verstuurd. Er zijn twee scenario’s voorzien, een beslissing daaromtrent is nog niet genomen. Wat wel in beide scenario’s aanwezig is, is dat er een derde voetbalveld voorzien is, ter vervanging van de twee huidige terreinen van eersteprovincialer Sporting Kampenhout, aan de Votvinkenstraat. Ook Tennisclub De Zeype, en de wip- petanqueverenigingen die al aanwezig waren in de Zeypestraat blijven er actief, er komt nog wel padel bij.

Voorzitter bij Sporting Kampenhout, Andries Vanhoof, toonde zich daags na de vergadering tevreden.

“Er komt schot in de zaak, ik ben zeker niet ontevreden met de ontwikkelingen. Als voetbalclub zijn we blij dat er iets gebeurt. We tellen bijna 400 leden en onze accommodaties worden hierdoor iets te beperkt. De vroegere installatie van SK Kampelaar in de Votvinkenstraat verdwijnt ook, die werd opgekocht door Natuurpunt. We barsten uit onze voegen, er zijn enkele jeugdteams die bij wijze van spreken bij kaarslicht moeten trainen. Er wordt een derde veld voorzien aan De Zeype en ons A-veld krijgt daarbuiten mogelijks belichting en kunstgras. Zo komen we aan drie volwaardige voetbalvelden, wat een absoluut minimum is om onze werking te kunnen verderzetten. We hebben op de club ook extra kleedkamers voorzien, want het gebeurt nog te veel dat jeugdspelers zich moeten omkleden in containers, dat hoort niet meer in 2021”, wist een opgetogen Vanhoof. “Dit derde veld is een ingreep die puur voor de jeugd is bedoeld. Wij stelden destijds de eerste vraag of er een uitbreiding mogelijk was voor ons in dit project en in een volgende fase zijn daar enkele andere sportverenigingen bij betrokken. Nu is er sprake van een goede eerste aanzet waarna we kunnen groeien binnen onze mogelijkheden. Ik zie het graag gebeuren”, wist de voorzitter.

Er werden twee scenario’s voorgesteld op de onlinemeeting, wist schepen van sport Hilaire Van Hove (Open Vld).

“We bekijken alle suggesties en opmerkingen omtrent de twee scenario’s die grote gelijkenissen vertoont maar eveneens verschillen. Op het sportieve vlak zijn de plannen voor Sporting Kampenhout in beide plannen hetzelfde, net als voor de tennis- en petanqueverenigingen die wel verhuizen op de site, ook de wipmaatschappij blijft er actief, enkel het populaire padel is een nieuwkomer. Er zou plaats kunnen zijn voor een skatepark, maar dat bekijken we nog. We pakken de werken gefaseerd aan. Onlangs werd een groene bufferzone met een lengte van 240 meter en een breedte van tien meter aangelegd tussen de woonwijken en het derde voetbalveld in aanbouw. We beginnen met de grootste noden, namelijk de aanleg van dat voetbalveld, dat zou klaar moeten zijn voor het seizoen 2022-2023. De rest zal nog enige jaren in beslag nemen. Het zal een sport-, recreatie- en landschapspark worden waar iedereen terecht kan voor vermaak en ontspanning over een gebied van zes hectaren.”

Schepen van sport Hilaire Van Hove bekeek de werkzaamheden en zag dat het goed was... Foto Gwenny De Vroe
Schepen van sport Hilaire Van Hove bekeek de werkzaamheden en zag dat het goed was… Foto Gwenny De Vroe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *