logo Casalina

Sammy Mahdi werkt samen met padelfederatie via de Nationale Loterij: “Belgische padelspelers in top 6 van EK’s en WK’s krijgen”

Sammy Mahdi werkt samen met padelfederatie via de Nationale Loterij: “Belgische padelspelers in top 6 van EK’s en WK’s krijgen”
Sammy Mahdi met onder andere toppadelspeler Clement Geens

Sammy Mahdi (CD&V), Staatssecretaris belast met de Nationale Loterij, wil de ontwikkeling van de padelsport in België ondersteunen.  Hij beslist daarom om via de Nationale Loterij financiële steun te verlenen aan de Belgische padelfederatie. Dat gebeurde voor de eerste keer in 2021. Ook dit jaar wordt de samenwerking met de Belgische padelfederatie verdergezet.

Het gaat om een partnership met Padel Belgium waarbij de Nationale Loterij titelpartner wordt van de Lotto Belgian Padel Tour en partner van de Nationale Padel ploegen. De Belgian Padel Tour bestaat uit zeven toernooien verdeeld over heel België waar de top padelspelers in België aan deelnemen. Ook de organisatie van de Belgische kampioenschappen padel wordt ondersteund door de Nationale Loterij.  De hoogst gerangschikte spelers op de Belgian Padel ranking mogen deelnemen aan de Belgische Kampioenschappen.

Sinds 2017 is padel een exploderende sport in België. Het aantal spelers en clubs groeide exponentieel. Dit zijn de fenomenale cijfers van padel van de voorbije vijf jaar tot op vandaag:

➢ stijging clubs 2017-2021: van 59 naar 330

➢ aantal courts: van 115 naar 1.313

➢ aantal competitieve spelers: van 1.756 naar 22.114

➢ aantal leden: van ongeveer 4.000 naar 86.482

Om de sport beter te ondersteunen werd in 2019 een Nationale Federatie Padel opgericht. De padelfederatie heeft als doel om de sport te promoten, evenals het organiseren van nationale en internationale competities in België en het uitbouwen van de Nationale teams. Padel Belgium is de koepelfederatie van Padel By Tennis Vlaanderen en AFPadel.

“Met Padel Belgium willen we inzetten op de verdere professionalisering van de padelsport in België, een grotere vijver creëren van spelers van wereldniveau, de verdere groei van Belgian Padel Tours stimuleren én eindigen in de top zes van EK’s en WK’s”, zegt Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen.

“Padel is een heel nieuwe sport die heel snel bijzonder populair geworden is. Het is ondertussen één van de snelst groeiende sporten wereldwijd. Met de Nationale Loterij wensen we bij te dragen aan de professionalisering van de sporttak in België, zowel op recreatief vlak als op vlak van topsport. Op langere termijn willen we dat Belgische spelers kunnen wedijveren met de wereldtop en wie weet, zelfs medailles kunnen pakken op grote kampioenschappen”, zegt Staatssecretaris Sammy Mahdi.

De Nationale Loterij is reeds jarenlang structurele partner van meer dan 25 nationale sportfederaties. In 2022 worden er meer dan 25 sportieve en recreatieve federaties gesteund voor een totaalbedrag van bijna twee miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *