logo Casalina

Pink Peaks, een nieuwe klimzaal in Grimbergen opent binnenkort

Pink Peaks, een nieuwe klimzaal in Grimbergen opent binnenkort
Pink Peaks in Grimbergen de boulderzaal

In het sportcomplex Arenal in Grimbergen wordt de nieuwe klimzaal Pink Peaks geopend. Het sportcomplex is gelegen op het kruispunt van de Brusselse noordring en de A12, in de voormalige Douwe Egberts fabriek en herbergt al verschillende padelbanen en een trampolinepark. Pink Peaks breidt het sportaanbod uit. De feestelijke opening is gepland op vrijdag 28 april 2023.

De oprichters komen door een innovatief en breed aanbod in twee klimzalen tegemoet aan de groeiende vraag van klimmers. Een klimzaal van 450 vierkante meter om te boulderen en een klimzaal met 42 touwen voor lengteklimmen.

De boulderruimte geeft klimwanden tot vijf meter hoog en valmatten onder de klimroutes zorgen voor de veiligheid. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. In de lengtekimzaal klim je tot 14,5 meter hoog met de beveiliging van een touw, een klimharnas en een beveiligingstoestel. Lengteklimmen doe je steeds met twee. Beide zalen zijn toegankelijk met één enkele ingang of pas.

In de komende maanden zullen er in samenwerking met Bergsport Vlaams Brabant indoorlessen boulderen, lengteklimmen en outdoorlessen rotsklimmen worden gegeven. Met een recreatieve jeugdwerking hopen we kinderen aan te zetten tot het beoefenen van de klim- en bergsport. Ook zullen volwassenen zich zeker aangesproken voelen.

Klimzaal Pink Peaks in Grimbergen de muren
Klimzaal Pink Peaks in Grimbergen de muren

De oprichters zijn Maxime Louis, voormalig manager van Decathlon Evere en klimliefhebber, en zijn partner Kyril Wittouck, ondernemer en bergliefhebber. Zij hopen hun passie te kunnen delen met de bezoekers van Pink Peaks. De spetterende opening van Pink Peaks vindt plaats in het weekend van 28-30 april 2023. Het openingsweekend start met een feestelijke avond op vrijdag. De drie dagen zullen in het teken staan van ontdekken en initiaties aan gereduceerde prijzen voor kinderen en volwassenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *