Q8 tempo oil banner

 

Para-dressuurruiter Kevin Van Ham is klaar voor de Paralympische Spelen!

Para-dressuurruiter Kevin Van Ham is klaar voor de Paralympische Spelen!
Kevin Van Ham in actie op de dressuur Foto: Kevin Van Ham

Parantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, telt af naar de Paralympische Spelen in Tokyo. Eén van hun leden, Kevin Van Ham (32) uit Tielt-Winge, zal op 24 augustus in de paardrijdiscipline dressuur uitkomen in Tokyo. Hij doet dat in de klasse “Graad V”, dit omdat hij een deel van zijn linkeronderarm mist sinds zijn geboorte. Kansen om iets te bekijken in Japan is er jammer genoeg niet door de coronaregelgevingen

Vanaf 24 augustus tot 5 september vinden in Tokyo de Paralympische Spelen plaats. Voor Kevin Van Ham is het zijn eerste deelname aan het grootste G-sportevenement ter wereld. Van Ham is een 32-jarige dressuurruiter uit Tielt-Winge, aangesloten bij sportclub Quadrille in Waregem.

Kevin is sinds zijn twaalfde zot van paarden. Hij rijdt al jaar en dag paard in het reguliere circuit van Paardensport Vlaanderen. Pas in 2017 maakte Kevin zijn intrede in het Para-equestriancircuit, wat mogelijk was in de klasse ‘Graad V’.

In 2018 nam hij voor het eerst internationaal deel en een jaar later behaalde hij met zijn paard Eros Van Ons Heem scores boven de zeventig procent op de CPEDI-competities in het Duitse Uberhernn en het Oostenrijkse Stadl-Paura. In 2019 werd een eerste droom werkelijkheid: Kevin werd geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Rotterdam. Met telkens een vijfde plaats in de Freestyle en de Individual Test deed hij het uitstekend. Kevin Van Ham werd nu ook geselecteerd voor zijn eerste Paralympische Spelen, die in Tokyo.

Kevin stelt zichzelf voor via deze link.

“Die Paralympische Spelen zullen de moeite worden, ik kijk en keek er enorm naar uit. Jammer genoeg mogen wij ter plaatse niets gaan bezichtigen. Door Covid 19 blijven wij beperkt tot het Paralympische dorp en de venue aan de paarden. Zo proberen wij als atleten zo veilig mogelijk om te gaan met het besmettingsgevaar”, verklaart de Hagelander.

Indien je zelf een beperking hebt, wel wilt sporten maar dat nog niet doet dan mag je zeker een klikken op www.parantee-psylos.be/beleefgsport.

Geef een reactie