logo Casalina

P.W. Diest start met stuntzege bij mede-titelfavoriet Sokah Hoboken

P.W. Diest start met stuntzege bij mede-titelfavoriet Sokah Hoboken
De Portugees Diogo Carvalho speelde met Diest de topper mee Foto Diogo Carvalho

De kalendermaker had voor de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen meteen een topper geprogrammeerd, namelijk Sokah – P.W. Diest. De bezoekers gingen met een 1-2-stand de rust in en konden het na een spannend treffen halen. Veel tijd hebben ze niet om te verpozen daar de derby thuis tegen Hasselt al vlakbij komt.

De Hobokense club, vorig seizoen als derde geëindigd,  bracht tijdens het tussenseizoen serieuze versterking via de Fransman Quentin Robinot. Klap op de vuurpijl was de aansluiting van een zeer sterke Franse speler Antoine Hachard (Pro A – Caen Frankrijk) na een heuse klassementsspoedprocedure. Dit net voor de deadline om een speler in dubbele aansluiting nog aan een kern toe te voegen. Reglementair kan een speler uit Pro A of Pro B niet als dubbele aansluiting spelen in België, maar Sokah schermde dat de Franse competitie op het hoogste niveau nog niet begonnen was. Samen met de gebleven Benjamin Brossier posteerde Sokah dus een volledig Frans basisteam.

Onder de noemer “never change a winning team” koos P.W. Diest voor hetzelfde team als vorig seizoen aangevuld met Yannick Vostes. Daags voor de wedstrijd leek het dat Pavel Platanov niet in Diest zou geraken, maar een nachtelijke busreis en een eerste ochtendvlucht, brachten Pavel aan de start van deze kapitale wedstrijd.

Sokah bracht meteen haar kopman Hachard aan zet. Dat lukte, maar niet zonder moeite want Pavel deed heel goed mee en verloor onder meer de derde set na een discutabele situatie. Sokah 1-0 voor.  Vervolgens kon Diogo Carvalho, ook in vier sets, de bordjes gelijk hangen tegen Benjamin Brossier: 1-1. De derde wedstrijd zou bepalen welke ploeg met voorsprong zou gaan rusten: het bleek P.W. Diest, want een sterke Alexey Smirnov versloeg Robinot met 3-2. Ruststand: 1-2

Na de koffie was het weer een verbluffende Hachard die deze keer de maat nam van Diogo Carvalho. Nieuwe tussenstand: 2-2. In de vijfde wedstrijd van de avond won Diestspeler Pavel Platanov, die de match sterk eindigde van Sokahspeler Robinot. 2-3 voor de Diestenaars. De allesbeslissende slotwedstrijd werd een absolute thriller. Alexey Smirnov kroop in de vierde set bij een 2-1 achterstand door het kleinste gaatje. In een denderend slot, wist een ervaren Alexey Smirnov in de vijfde set Brossier af te houden en 2-4 eindstand voor P.W. Diest.

Ondanks de vermoedelijke éénmalige opstelling van Antoine Hachard is dit weliswaar een belangrijke overwinning, maar er is nog niets gezegd. Het seizoen is nog maar pas gestart en meerdere ploegen hebben zich flink versterkt. Volgende opdracht voor de Diestse eerste ploeg is nu aanstaande woensdag, 21 september om vanaf 20 uur de derby tegen TTC Hasselt. In het kader “Maand van de Sportclub” is er gratis inkom voorzien in de Grauwzustersstraat 10B.

Één gedachte over “P.W. Diest start met stuntzege bij mede-titelfavoriet Sokah Hoboken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *