logo Casalina

P.W. Diest opnieuw in de Belgische bekerfinale na 1-4-winst op Sokah Hoboken

P.W. Diest opnieuw in de Belgische bekerfinale na 1-4-winst op Sokah Hoboken
P.W. Diest HerfstKampioen 2022-2023

In de Belgische bekercompetitie 2022-2023 waren ze onlangs toe aan de halve finales. Het lot bracht voor een halve finale tussen Sokah Hoboken en P.W. Diest. Beide clubs bezetten in ’s lands hoogste tafeltennisafdeling respectievelijk de tweede en eerste plaats, het ging dus wel degelijk om een topmatch.

De eerste wedstrijd bracht thuisspeler Benjamin Brossier tegen Pavel Platonov. Het was Pavel die in vier sets won en zo P.W. Diest 0-1 voor. De tweede match bracht de Hobokense kopman Damien Provost tegen Diestsspeler Diogo Carvalho. De Portugees won met 0-3 en de Diestenaars op 0-2 voorsprong. De derde wedstrijd kon een niet volledig fitte Alexey Smirnov onvoldoende weerwerk bieden tegen Quetin Robinot (3-0). Ruststand 1-2.

Omdat er een winnaar moest zijn in de beker wordt in de vierde match een dubbelspel gespeeld.

Hier kon het alle kanten uit, maar het was uiteindelijk het Diestse duo Alexey Smirnov en Pavel Platonov dat met 12-14 in de belle won. P.W. Diest op een 1-3 voorsprong. Hierna, bij de 5de wedstrijd van de avond, nam Diogo Carvalho alle twijfels weg over het eindresultaat. Hij klopte na een knappe wedstrijd Benjamin Brossier met 1-3 cijfers. De eindstand bedroeg: Sokah – P.W. Diest: 1-4.

P.W. Diest speelt op donderdag 18 mei nog de bekerfinale in de lokalen van Nodo Ekeren tegen TT Castellinoise dat won van Etoile Basse Sambre in de andere halve finale. Voorbije competitiespeeldag won P.W. Diest de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie met 0-6 in Alpa Schaarbeek met Yannick, Alexey, Pavel en Remi en start zo in pole position voor de titelstrijd op woensdag, 17 mei om 19.30 uur in het Peter Dorlandcentrum in Diest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *