logo Casalina

Olympische wedstrijd van Lisa Vaelen VANDAAG op groot scherm in Keerbergse sporthal

Olympische wedstrijd van Lisa Vaelen VANDAAG op groot scherm in Keerbergse sporthal
Lisa Vaelen valt zondagnamiddag te volgen op groot scherm in de Keerbergse sporthal

Aanstaande zondag is het eindelijk zo ver! De Rotselaarse gymnaste Lisa Vaelen (16) vertegenwoordigt met team Belgium ons land op de Olympische Spelen in Tokio. Lisa genoot de basis van haar opleiding als gymnaste bij de Keerbergse gymclub De Gympies, waar ze ruim twaalf jaar deel van uitmaakte.

In 2018 werd Vaelen door de gemeente Keerbergen nog uitgeroepen tot sportbelofte van het jaar. De wedstrijd van de Belgische turnsters wordt live uitgezonden op een groot scherm in de cafetaria van de Keerbergse sporthal gelegen aan de Putsebaan. Ze beginnen er zondagnamiddag aan vanaf 13 uur.

Iedereen is er van harte welkom om de sfeer op te snuiven en de prestaties van Lisa en team Belgium van op de eerste rij te beleven!

“Alle supporters van Lisa en team Belgium en liefhebbers van de gymsport in het algemeen zijn zondag welkom in de cafetaria van de Keerbergse sporthal,” aldus Gympies-voorzitster Ilse De Smedt. “We zijn opgetogen dat onze club dit kan realiseren dankzij de logistieke steun van de GymnastiekFederatie Vlaanderen en de gemeente Keerbergen.”

Team Belgium bestaat naast Lisa Vaelen uit Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Jutta Verkest (Gymflex).

Voor het Belgische damesteam Artistieke Gymnastiek staan vier wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijden, de kwalificaties, zijn allesbepalend voor het verdere verloop. De scores die ze tijdens de kwalificatie behalen, bepalen immers welke landen mogen deelnemen aan de teamfinale (de acht besten) en welke gymnasten mogen deelnemen aan de allround finale (de 24 besten) en de vier toestelfinales, telkens de acht besten plaatsen zich hier voor de finale.

Programma

• 25 juli 2021: kwalificatiewedstrijden – alle atleten komen in actie aan de vier toestellen (sprong, brug, balk, grond)
• 27 juli 2021: teamfinale – de acht beste landen uit de kwalificatiewedstrijden
• 29 juli 2021: allround finale – de 24 beste gymnasten uit de kwalificatiewedstrijden aan de 4 toestellen
• 1 augustus 2021: toestelfinales brug en sprong – de acht beste gymnasten aan brug en sprong uit de kwalificatiewedstrijden
• 2 augustus 2021: toestelfinale grond – de acht beste gymnasten aan grond uit de kwalificatiewedstrijden
• 3 augustus 2021: toestelfinale balk – de acht beste gymnasten aan balk uit de kwalificatiewedstrijden

Verloop van de kwalificatiewedstrijden

De deelnemende landen en teams zijn bij loting verdeeld in vijf subdivisies. De eerste twee subdivisies starten om 3 uur ’s ochtends Belgische tijd. De sterke landen daarin zijn China en het Verenigd Koninkrijk. De volgende twee subdivisies starten om 8.10 uur ’s ochtends Belgische tijd en beloven heel wat turnspektakel te leveren, met onder meer het Amerikaanse team en fenomeen Simone Biles. Voor ons is het dan vooral uitkijken naar onze rechtstreekse concurrenten voor een plaats in de Teamfinale: Frankijk, Spanje, Nederland, Canada. Team Belgium treedt aan in de vijfde en laatste subdivisie om 13.20 uur. Na afloop van hun wedstrijd weten de Belgische meiden dus meteen of ze zich gekwalificeerd hebben voor de teamfinale, de allround finale en/of een of meer toestelfinales. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *