logo Casalina

Nina Sterckx en andere toppers trainen in nieuwe krachtzaal in Sport Vlaanderen Gent

Nina Sterckx en andere toppers trainen in nieuwe krachtzaal in Sport Vlaanderen Gent
Nina Sterckx in de nieuwe krachtzaal in Gent

Sport Vlaanderen Gent heeft een nieuwe krachtzaal: drie keer zo groot als tevoren en voorzien van de nieuwste toestellen. De ideale trainingsruimte voor Nina Sterckx, die afgelopen week een zilveren medaille behaalde op het EK gewichtheffen. Het was een prachtprestatie, en meteen ook een erg veelbelovend resultaat met het oog op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Nu kan ze zich optimaal voorbereiden voor deze Spelen in de gloednieuwe krachtzaal. Ook andere toppers zoals Nina Derwael, Emma Plasschaert en Bashir Abdi zullen hier kunnen trainen in hun voorbereiding op de Spelen.

Sport Vlaanderen investeert in zijn centra, zodat de Vlaamse topsporters, waaronder zilveren EK-medaillist Nina Sterckx, zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs. De meest recente investering is in een krachthonk in Sport Vlaanderen Gent. De nieuwe krachtzaal is 365m² groot, wat een verdrievoudiging is van de voorgaande krachtruimte, en is voorzien van de nieuwste toestellen. Dankzij deze investering zijn de omstandigheden nu ideaal voor Nina Sterckx en andere Vlaamse toppers zoals Nina Derwael, Emma Plasschaert, Bashir Abdi, Noor Vidts en Ewoud Vromant om hun krachttrainingen optimaal uit te voeren.

“In 2024 staat Vlaanderen in Parijs voor de Spelen – en achter de schermen zijn onze topsporters zich volop aan het voorbereiden. Ook voor hen hebben we de budgetten voor goeie infrastructuur fors opgetrokken. Als onze topsporters straks schitteren op de Spelen, dan nemen ze heel Vlaanderen op sleeptouw en inspireren ze talloze mensen om ook in beweging te komen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts.

“De nieuwe krachtzaal is een grote meerwaarde in mijn voorbereiding op mijn volgende grote doelen”, zegt gewichthefster Nina Sterckx. “In de zaal worden de toestellen die we al goed kennen gecombineerd met nieuwe toestellen, matten, bars en gewichten, en alles werkt perfect. We kunnen er ook met veel meer mensen van de club samen trainen, wat zeker motiverend werkt. Daarnaast is het ook erg fijn dat we nu samen kunnen trainen met collega-topsporters uit andere sporttakken die hun krachttraining komen doen.”

De vernieuwing kadert in de optimalisatie van alle sporttakoverschrijdende ruimtes in Sport Vlaanderen Gent in functie van de voorbereiding voor de Olympische Spelen in Parijs. Naast de krachtzaal worden ook de paramedische ruimte, de recovery ruimte (met ijsbad, sauna,..) en de fitness in de zeer nabije toekomst aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *