logo Casalina

Manege Meerdaalhof had paralympisch amazone Manon Claeys te gast

Manege Meerdaalhof had paralympisch amazone Manon Claeys te gast
Manon Claeys geeft les

De leden van manege Meerdaalhof in Oud-Heverlee wel een heel speciale gaste over de vloer. Manon Claeys, medaillewinnend paralympisch amazone, maakte er haar opwachting in het kader van Cavalluna. Ze kwam niet alleen alles vertellen over de gloednieuwe show ‘Secret of Eternity’ tijdens een gezellige meet & greet op het terras, ze had ook een bijzonder cadeau bij voor twee gelukkigen.

Saskia De Geest (36) uit Heverlee en Kristien Opstaele (54) uit Leuven wonnen een exclusieve privéles van de topsportster op hun geliefde manege en met hun favoriete paard. Zaterdagnamiddag schaafden zij hun rijkunsten verder bij met de hulp van Manon. Hun inzet en harde werk tijdens de les werd nog eens extra beloond met een duoticket voor Cavalluna’s Secret of Eternity, dat op 25 en 26 maart 2023 halt houdt in het Antwerpse Sportpaleis.

Kristine Hias, eigenares van manege Meerdaalhof en Manon Claeys
Kristine Hias, eigenares van manege Meerdaalhof en Manon Claeys

Twee  maal brons in Oud-Heverlee

Terwijl in het Duitse Riesa voor het eerst de gloednieuwe show ‘Secret of Eternity’ werd opgevoerd, werd er ook in het Belgische Oud-Heverlee naarstig aan het Cavalluna-verhaal gewerkt. Manege Meerdaalhof, één van de vijf grootste stallen van Vlaanderen, opende de deuren voor ambassadrice en Paralympisch topsportster Manon Claeys. “Voor ons is het een echte eer om Manon over de vloer te hebben vandaag. Ze is echt een voorbeeld voor alle kinderen die hier rondlopen. We hebben heel wat leuke reacties gekregen op de wedstrijd en de winnaars hadden ook echt een voldaan gevoel na hun les”,klinkt het bij Kristine, eigenares van Meerdaalhof. Maar ook Manon zelf was heel tevreden na haar bezoek: “De dames hebben heel erg hun best gedaan. In het begin was het ook voor mij even zoeken, maar ik ben heel enthousiast. Hier in Oud-Heverlee kreeg ik voornamelijk rijtechnische vragen, wat de motivatie van deze Leuvense ruiters enorm aantoont. Ik had mijn bronzen medailles mee vandaag om hen extra motivatie te geven (lacht)”, vertelde de Maldegemse.

Kristien Opstaele (54) en dochter Clara (14) uit Leuven en Claeys
Kristien Opstaele (54) en dochter Clara (14) uit Leuven en Claeys

Het wonder van Gasthuisberg

Voor de gelukkigen die een privéles wonnen, was dit bezoek een unieke ervaring. “Ik heb zelf ook ooit een ongeval gehad bij het uitstappen van mijn paard. Ze noemden me het wonder van Gasthuisberg, want het was even spannend of ik nog op mijn twee benen zou lopen. Sindsdien ben ik een veel bangere ruiter. Daarom vind ik het des te bewonderenswaardig dat Manon zo’n resultaten haalt. Ze is ook een wat minder onvervaarde ruiter geworden sinds haar ongeval, vertelde ze me net, maar daarom niet minder goed. Manon kon me dankzij haar ervaringen ook helpen met rijtechnische ‘foutjes’ ten gevolge van dat ongeval, waar mijn andere instructeurs dat moeilijker vonden ”, vertelt Kristien Opstaele uit Leuven. Ook voor Saskia De Geest uit Oud-Heverlee heeft het verhaal van de immerpositieve atlete een speciale betekenis: “Door hier als ambassadrice naar voren te treden, brengt Manon de para-sport meer in het daglicht. Haar prestaties zijn even speciaal als die van iemand zonder beperking. Mijn vader zit in een rolstoel en ik merk dat vandaag nog veel mensen nog niet goed weten hoe ze moeten omgaan met mensen die een beperking hebben. Vaak gaan ze hen negeren of juist heel raar aankijken. Ik vind het belangrijk dat de maatschappij inclusiever wordt en dat een beperking hebben niet als abnormaal wordt gezien, want voor iedereen is het leven even rijk, gewoon misschien niet voor iedereen even gemakkelijk.”

Cavalluna ‘Secret of Eternity’ is op 25 en 26 maart 2023 te zien in het Sportpaleis in Antwerpen. Meer info & tickets: https://www.cavalluna.com/nl/secret-of-eternity

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *