logo Casalina

Leuvense waterpolodames voor het eerst in hun geschiedenis derde in topklasse

Leuvense waterpolodames voor het eerst in hun geschiedenis derde in topklasse
De Leuven Aquatics pakken brons in het kampioenschap Credits An Maeyens

De vrouwelijke waterpoloploeg van Leuven Aquatics won voorbije zondag de beslissende match tegen het Brusselse Calypso-BLA. Leuven won de thuismatch moeiteloos met 12-5 en behaalde daarmee een derde plaats in het klassement. Het is de eerste keer in hun geschiedenis dat ze daarin slagen.

Met twee volle tribunes in thuisbasis Sportoase Leuven kon het bijna niet mislukken. De dames van Leuven Aquatics begonnen de wedstrijd met volle focus. Het was Lotte Delport die de openingsgoal maakte en daarmee de toon zette. Salina Smellers en Hannah Luts zorgden voor de anders goals in de eerste time. Katrien Van Sprundel maakte de eerste goal voor Brussel. Na deze eerste helft stond het 3 -1 voor Leuven.

Halverwege de derde time keerde het tij en kon Calypso-BLA dankzij de goals van Anne Istiry, Alexia Vousdoukos (2) en Lea Ledoux terugkomen tot gelijkspel. Lang duurde dat niet, want al tegen het einde van die derde time werd het 9 -5 voor Leuven. Die score werd nog aangevuld tot een definitieve 12 – 5.

Hoewel de Leuvense dames hun kansen hoog inschatten, was de winst niet vanzelfsprekend. Het was al de vierde keer dat de ploegen tegenover elkaar stonden, maar nooit eerder kon een van beide met zoveel gemak winnen. Bij de vorige matchen kon Leuven Aquatics tweemaal nipt winnen. Een derde keer ging het gelijk op.

Tekst: Febe De Donder

De Leuven Aquatics in hun habitait Credits An Maeyens
De Leuven Aquatics in hun habitait Credits An Maeyens

Één gedachte over “Leuvense waterpolodames voor het eerst in hun geschiedenis derde in topklasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *