logo Casalina

Leuvense waterpolodames vice-kampioen van België

Leuvense waterpolodames vice-kampioen van België
De Leuvense waterpolodames van Laqua Leuven kroonden zich tot vice-kampioen

In de play-offs om de Belgische titel pakten de Leuvense waterpolomeiden van Laqua de tweede plaats in de competitie. Dat is één plaats beter dan exact een jaar geleden. Ze moesten zondagavond het onderspit delven met 16-6 in het bad van leider én kampioen van de Gentse KGZV. Het was pas hun tweede verliespartij van het seizoen. Ze maakten het verschil in het eerste en laatste kwart, in het tweede en derde kwart hielden ze nagenoeg gelijke tred. De Beker van België staat hen nog te wachten.

Het merendeel van de meiden komt uit het Leuvense, enkele uitzonderingen zijn er wel. Lien Claes komt uit Zoutleeuw, de ervaren Salina Smellers komt zelfs uit Hasselt.  Hasselt heeft wel een damesploeg maar die spelen op recreatief niveau.

Nummer zes én kapitein Lotte Delport (23) scoorde drie keer voor de nieuwe vice-kampioen.

“We kunnen ons optrekken aan een prima tweede kwart, waarin het 2-1 werd, en derde kwart, waarin het gelijk op ging en we een 1-1 boekten”, opende Lotte Delport die al sinds haar achtste aan waterpolo doet, kortom vijftien jaar. Haar zus doelvrouw Hanne (21) is er al sinds haar tiende mee bezig. Beiden zijn afkomstig uit Bierbeekse deelgemeente, Korbeek-Lo. “We hadden verwacht om ginds vroeger te zijn. We stonden lang vast in het verkeer en hadden nog maar amper de tijd om op te warmen. Toen de partij begon, waren we nog niet klaar. Hadden we het in het eerste kwart niet zo laten liggen, dan was alles nog mogelijk. We wisten dat het na het eerste kwart moeilijk was om nog terug te komen, de drie resterende kwarten speelden we ter voorbereiding van volgende week”, vervolgde ze. “Wat ook een wereld van verschil maakte, was de ervaring. Zij speelden al enorm veel finales, voor ons was het slechts de eerste keer. Het was ook wel wat overweldigend voor ons.”

Het seizoen is nog niet over voor de waterpolodames op zaterdag 27 mei strijden ze in Aalst om de Beker van België vanaf 19.30 uur en wel tegen … de Gentse KGZV.

“We gaan alleszins vroeger vertrekken. In de drie laatste kwarten hebben we laten zien wat we waard waren, zeker met de bekerfinale in het vooruitzicht. We deden het ook voor onze talrijk meegereisde fans. Onze heren pakten al de Beker B, wij kunnen dé Beker bij de vrouwen pakken, waarom niet?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *