logo Casalina

Leuven daagt ook in april zijn inwoners op sportief vlak uit

Leuven daagt ook in april zijn inwoners op sportief vlak uit
De Abdij Van Park vormt een mooie loopomgeving Copyright: Bert Beckers

Ook nu de lente in het land is blijft de stad Leuven inzetten op digitale sportieve uitdagingen om de Leuvenaars bij het Europees sportjaar te betrekken. In april kunnen Leuvenaars zich op maar liefst drie verschillende manieren sportief meten met de andere stadsgenoten. De stad Leuven vraagt iedereen om zich via de populaire sportapp Strava te registreren om zo de grootste sportgemeenschap van het land te vormen.

“We beginnen de maand meteen met een heel ludieke en laagdrempelige uitdaging. We dagen iedereen uit om tussen 5 en 11 april een tekening te lopen of te fietsen in het paasthema. Als je jouw sportieve inspanning met Strava registreert kan je immers zo figuren tekenen. Sommige mensen maken hier ware kunstwerkjes van. We kijken al uit naar de leuke inzendingen, zoals bijvoorbeeld een mooi paasei of, voor de meer geoefende sportieve kunstenaars, een paashaas. Onmiddellijk nadien zetten we in op de fietsers onder ons. Tussen 12 en 18 april gaan we op zoek naar de Leuvense sporters die de meeste hoogtemeters kunnen afleggen met de fiets. Dat Leuvenaars goede klimmers zijn, hebben we gezien nadat twee leden van TeamLeuvenLoopt eerder dit jaar het wereldrecord Everesting braken. Ik vraag me al af of de Leuvense fietsers hierdoor geïnspireerd geraakt zijn en ook voor een wereldrecord willen gaan”, aldus schepen van sport Johan Geleyns. “Tenslotte gaan we tussen 19 en 25 april ook nog een stukje verder in het uitdagen van onze loopgemeenschap. Na het vijf kilometer ononderbroken lopen van maart dagen we de mensen uit om dat nu 7,5 kilometer ineens af te leggen.”

Net zoals elke maand worden ook nu weer leuke beloningen verloot onder hen die de uitdagingen tot een goed einde brengen. Dat zijn deze keer dopperflessen gevuld met paaseitjes, drinkbussen van het WK Wielrennen en gratis deelnames aan de Eindejaarscorrida 2021.

“Graag geef ik ook nog het resultaat van de voorbije maand mee”, zegt Johan Geleyns. “Zo liepen er maar liefst 864 leden van TeamLeuvenLoopt vijf kilometer aan één stuk door. De uitdaging om vijftig kilometer te fietsen in één week tijd werd door 210 leden van TeamLeuvenFietst tot een goed einde gebracht. Leuven lijkt dus klaar voor het WK Wielrennen in september”, besluit hij met een knipoog.

Wie nog geen lid is van TeamLeuvenLoopt en/of TeamLeuvenFietst kan zich op ieder moment gratis registreren via Strava en lid worden van de club(s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *