Leuven Chiefs sneuvelen twee keer in slotfase

De Leuven Chiefs gaan in de slotfase de boot in

De Chiefs Leuven hebben twee pijnlijke matchen achter de rug tegen twee Nederlandse formaties. Zowel tegen Hijs Hokij Den Haag als de Eaters Geleen gooiden ze een positieve wedstrijdsituatie te grabbel.

Na zestien minuten in Den Haag opende Leuvenaar Alec James de score, maar een dikke halve minuut later stond het alweer gelijk. In de tweede periode exact hetzelfde scenario: alweer Alec James zette de Chiefs op voorsprong, maar een dikke minuut later stond de 2-2 alweer op het bord. Iets na het halfuur volgde de 3-2. De Chiefs lieten het hoofd niet hangen en bleven ervoor gaan. Het befaamde ‘focusverliesmomentje’ was er deze keer niet. Of toch? Want wie in de derde periode een biertje ging halen, zag opeens 7-2 op het scorebord staan. Tussen minuut 52 en minuut 59 werd er maar liefst viermaal gescoord door Den Haag. Anticlimax in de slotfase.

Daarna volgde een nieuwe kans tegen de Eaters uit Geleen, maar hetzelfde pijnlijke scenario. De Chiefs slikten al snel de 0-1, maar herpakten zich meteen. Het was een poosje wachten op een échte reactie. Pas na 33 minuten kon Alec James de gelijkmaker scoren. De Chiefs gingen door op hun elan en amper een minuut later stond het 2-1 dankzij Jeffie Versin. Een eerste zege leek in de maak, want ook na de 2-2 in de derde periode konden de Chiefs reageren: import Deniss Berdniks knalde de 3-2 van op afstand tegen de netten. Net als de dag voordien liep het in de slotfase fout. We noteren minuut 55 wanneer de Eaters de 3-3 scoren, we zitten in dezelfde minuut wanneer de 3-4 binnenvliegt. De Chiefs probeerden nog alles, tevergeefs. Een pijnlijke en zure nederlaag voor de Leuvenaars.

Op zaterdag 13 november ontvangen de Leuvenaars om 20 uur HYC Herentals op eigen piste. Komende zondag 14 november spelen de Chiefs op verplaatsing tegen Eaters Limburg. Als gevolg van problemen met de ijsbaan gaat deze match echter niet door in Geleen, maar wordt deze gespeeld in Luik. Puckdrop om 20.45 uur. Meer info daaromtrent kan je hier vinden.