Q8 tempo oil banner

 

Leuven Chiefs beleven generale repetitie voor de Bulldogs Luik tegen de … Bulldogs Luik

Leuven Chiefs beleven generale repetitie voor de Bulldogs Luik tegen de … Bulldogs Luik
De uitslagen in de Beker van België van Leuven het voorbije weekend

In de Beker van België ijshockey stonden het voorbije weekend de twee overbodige matchen van de Leuven Chiefs tegen de Bulldogs Luik gepland. Al voor de wedstrijden was het zo goed als zeker dat Leuven als vierde zou eindigen en dat Luik de poulefase als winnaar zou afsluiten.

Op zaterdag speelden de Chiefs een sterke match met een behoorlijke 2-4 als eindresultaat, met goals van Gregor James en Alec James. Door de nipte nederlaag was de match van zondag al helemaal overbodig. Een droge 5-0 was het gevolg. Door de twee nederlagen is het nu dus ook officieel: komend weekend komen Leuven en Luik opnieuw tegen elkaar uit en dit in de halve finales van de Beker van België. Afspraak op zaterdag 30 oktober om 18.45 uur in Luik en daags nadien om 18.15 uur in Leuven.

Iniaz Steyaert: “Met iets meer oog voor detail is veel mogelijk”

Alweer geen zege dus voor Chiefs Leuven, maar de focus ligt volledig op komend weekend. Dat weet ook Iniaz Steyaert.

“Zaterdag speelden we beter dan zondag”, legt hij uit. “Het verschil lag voornamelijk in de details. Zondag speelden we iets minder ons spel en verloren we de puck te makkelijk in de gevaarlijke zones. Daarnaast hebben we onze offensieve kansen niet voldoende benut. We liepen te veel achter de feiten aan. Het is komend weekend dat we er moeten staan! We zijn allemaal enthousiast om er iets van te maken. Er zijn duidelijk een aantal verbeteringen in ons spel en met nog iets meer oog voor detail, focus en zorgvuldigheid is er veel mogelijk. Vooral het vermijden van dom puckverlies en het verzilveren van onze kansen staan centraal. Dat kan de doorslag geven.”

Geef een reactie