logo Casalina

KU Leuven onderzoekt impact Europees sportjaar en WK wielrennen én daar valt iets mee te winnen!

KU Leuven onderzoekt impact Europees sportjaar en WK wielrennen én daar valt iets mee te winnen!
Leuven was in 2021 Europese sportstad, de KU Leuven wil dat gegeven bestuderen

Leuven draagt dit jaar de titel van Europese Sportstad en was van 23 tot 26 september gaststad voor het WK wielrennen. Evenementen zoals deze hebben een impact op de inwoners. Daarom onderzoekt de KU Leuven in samenwerking met de stad Leuven de maatschappelijke effecten ervan.

De Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid van KU Leuven voert in 2021 in opdracht van de stad Leuven onderzoek naar de lokale effecten van de titel (beste) Europese Sportstad 2021 en het WK wielrennen. Doorheen het jaar werden gegevens verzameld bij inwoners op basis van verschillende online surveys. Op dit moment loopt de vierde en laatste vragenlijst. Wie in Leuven woont en graag wil deelnemen aan het onderzoek, kan de vragenlijst nog invullen tot en met zondag 12 december via www.leuven.be/bevraging-sportevenementen. Het invullen duurt ongeveer vijftien minuten. Ook niet-Leuvenaars mogen deelnemen aan het onderzoek.

“We hopen dat zoveel mogelijk Leuvenaars de vragenlijst invullen. Het is voor ons als stad belangrijk om de lokale effecten te kunnen meten, zodat we zicht krijgen op wat deze twee grote projecten teweeg hebben gebracht”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Ben je trots op Leuven omdat het uitgeroepen werd tot (beste) Europese Sportstad in 2021 en het WK wielrennen hier plaatsvond? Heb je hinder ondervonden? Had je een feestelijk gevoel of net meer ergernissen door mogelijke verkeershinder? Ben je geïnspireerd geraakt door zoveel sport en wil je zelf ook meer bewegen? We willen het allemaal heel graag weten.”

Vijf deelnemers kunnen een DXA-scan, een scan ter bepaling van je vetpercentage en een inspanningstest, in de vorm van lopen of fietsen, winnen bij Bakala Academy ter waarde van 190 euro. De resultaten van het onderzoek zullen in 2022 bekendgemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *