logo Casalina

Kinderen en jongeren met beperking proeven samen met Paralympiërs van G-sport in Leuven

Kinderen en jongeren met beperking proeven samen met Paralympiërs van G-sport in Leuven
Beleef G-sport op jouw manier!

Op zondag 24 oktober kunnen kinderen en jongeren met een beperking proeven van G-sport in het sportcomplex in Kessel-Lo. Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor personen met een beperking, organiseert er die dag in samenwerking met Tofsport Leuven haar jaarlijks Jeugdsportfeest. De kinderen beleven op plezante wijze G-sport, en krijgen dit jaar het bezoek van de Paralympiërs van Tokyo 2020!

Het jeugdsportfeest biedt een tofsportdag voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met een fysieke beperking (rollers of stappers), verstandelijke beperking of jongeren met autisme en normale begaafdheid. Fun en beleving primeren tijdens deze dag die rijk gevuld is met verschillende sporten: rolstoeltennis, boccia, voetbal, zwemmen, judo, atletiek, basketbal…

In 2021 maken we er een speciale editie van: de paralympiërs die deelnamen aan Tokyo 2020 komen langs. Medaillewinnaars Peter Genyn (atetliek), Manon Claeys (para-dressuur) Ewoud Vromant (wielrennen), Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur (wielrennen) zijn enkele namen van de topsporters die meedoen. De kinderen ontmoeten hen op de middag en kunnen al hun vragen stellen aan de paralympiërs waardoor ze geïnspireerd raakten tijdens Tokyo 2020. In de namiddag sporten ze samen verder.

Griet Hoet was in Tokyo goed voor brons in het tandemfietsen en komt vol goesting naar het Jeugdsportfeest: “We zijn er graag bij want het is superbelangrijk dat kinderen sporten en bewegen. Als wij daar ons steentje toe kunnen bijdragen en hen kunnen inspireren en motiveren, dan doen we dat natuurlijk met plezier.”

Schepen van Sport Johan Geleyns: “Jeugdsportfeest geeft Leuven Europese sportstad extra glans”

“In Leuven willen we iedereen de kans geven om te sporten. Daarom ondersteunen we graag onze sportclubs om hun werking voor iedereen open te stellen. 17 sportclubs hebben reeds een G-sportwerking in Leuven en we stimuleren hen om deze verder uit te bouwen. Hiervoor voorzien we vanuit de stad passende financiële middelen. Want deelname aan een sportclub betekent voor iedereen een betere gezondheid en meer sociale contacten. En daar heeft in Leuven iedereen recht op”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns. “Parantee-Psylos geeft met de organisatie van het jeugdsportfeest ons jaar dat Leuven Europese sportstad is extra glans. Dankzij de versoepelingen en de veerkracht van ieder ben ik dankbaar voor alle clubs, federaties en verenigingen die de afgelopen maanden alles uit de kast hebben gehaald om echt iédereen te betrekken bij sporten in Leuven.” En het is nog niet gedaan volgens schepen Geleyns: “Ook de komende maanden en jaren gaan we er nog een serieuze lap op geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *