logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal heet tweede reeks van Kantine welkom!

KFC Rapide Wezemaal heet tweede reeks van Kantine welkom!
Kantine in de kantine van ... Rapide Wezemaal!

Eric Goens is terug met een splinternieuwe reeks van Kantine. In het tweede seizoen ontvangt hij niet alleen interessante voetbalgasten, maar verwelkomt hij daarenboven ook gesprekspartners uit andere sporttakken. Zo komen Michel Wuyts, Ann Wauters en Patrick Lefevere met veel passie over hun sport en leven praten.

“KFC Rapide heet U welkom.” Eric Goens ontvangt zijn gasten opnieuw in de oer-Vlaamse kantine van derdeprovincialer KFC Rapide Wezemaal. Hij graaft er in de ziel van zijn acht intrigerende sportgasten en gunt de kijker een verrassende kijk op hun levensloop.

“Er worden heel veel verhalen op het veld verteld. Maar de verhalen naast het veld zijn vele malen interessanter. Het zit in het DNA van Bargoens om programma’s te maken waarin je de mensen echt leert kennen.” Eric Goens

Een kleine momentopname en een weergave van de sfeer vanuit het nieuwe seizoen van Kantine vind je hier.

Met Antwerp-verdediger Ritchie De Laet blikt Eric onder meer terug op diens Engelse avontuur dat van de vijfde klasse recht naar het bureau van sir Alex Ferguson bij Manchester United leidde. Ze hebben het ook over Ritchies jeugdzonden. Zo moest hij op dertienjarige leeftijd een nachtje brommen nadat hij met een bestelwagen een ongeval had veroorzaakt.

Cyriel Dessers vertelt over hoe hij van klein jongetje dat zat te ploeteren FC De Zwaluw Vechmaal evolueerde tot spits van de Nigeriaanse nationale ploeg. Maar evenzeer gaat het gesprek over iets minder luchtigere onderwerpen, zoals de nood aan meer diversiteit in het Belgisch voetbal en hoe hij daarin een rol kan spelen.

Ook Peter Verbeke laat in zijn ziel kijken. De kersverse CEO van RSC Anderlecht probeert als een echt workaholic de club weer naar de top te leiden. Hij gaat geen onderwerp uit de weg: zijn verleden bij aartsrivaal Club Brugge, zijn moeilijke band met makelaars en zijn emotioneel gezinsleven. Alles komt aan bod.

John van den Brom is in het voetbalwereldje dan weer gekend als een echte peoplemanager, al reageert hij geprikkeld als hij enkel daartoe herleid wordt. Van den Brom praat honderduit over zijn tumultueuze trainersloopbaan, zijn voorbeeld Louis Van Gaal en de ruzie met zijn vader toen hij op jonge leeftijd voor de aartsrivaal ging voetballen.

Clinton Mata legt met zijn eeuwige glimlach zijn voorliefde voor Club Brugge uit. Hoe komt het dat een jonge Angolees uit Verviers zo graag voor Club Brugge wilde voetballen? Toch belandde hij ooit bijna bij concurrent RSC Anderlecht. Voorts praat hij ook over de kantelmomenten in zijn leven en de reizen naar Afrika die hem steeds weer met beide voeten op de grond brengen.

Nieuw aan dit tweede seizoen van Kantine is dat Eric Goens ook gasten buiten het voetbal verwelkomt. Dat zijn niet van de minsten.

Michel Wuyts komt vertellen over hoe de gemiste wereldtitel van Rik Van Looy in 1962 hem als vijfjarige deed beslissen om sportjournalist te worden, over hoe hij Lance Armstrong de nacht van diens wereldtitel tegen het lijf liep in een park in Oslo, maar ook over zijn grote ontgoocheling toen bleek dat diezelfde Armstrong al die jaren valsspeelde. Wuyts heeft het ook over zijn zogezegde pensioen. In februari becommentarieert hij zijn laatste cross voor de VRT. Wat volgt daarna?

Basketbalicoon Ann Wauters getuigt over de mooie, maar ook moeilijke momenten in haarnomadenbestaan dat haar bij éénentwintig clubs in zeven landen op drie continenten bracht. Van het grijze en grauwe Cleveland tot het enorm bewaakte Russische Samara. Maar ook de combinatie van basketbal met haar zwangerschap en uiteraard het incident met Eddy Demarez passeren de revue.

Tot slot brengt ook Patrick Lefevere een bezoek aan de kantine van KFC Rapide Wezemaal. De patron van Quick Step-Alpha Vinyl heeft het uitgebreid over zijn gulzigheid naar overwinningen, over het continu scherp stellen van zijn rennerséquipe, maar ook over de momenten waarop hij zelf door het oog van de naald kroop. Onder meer toen bij hem een pancreastumor ontdekt en verwijderd werd.

Of ze nu uit het voetbal komen of niet, Eric Goens slaagt er in dit tweede seizoen van Kantine opnieuw in om schitterende verhalen naar boven te halen aan de hand van zijn gekende recept: vergeten anekdotes, boeiende televisiefragmenten, foto’s uit lang vervlogen tijden, maar ook en vooral een luisterend oor dat de gasten de tijd geeft om oprecht te zijn.

Aan de Vleugtweg in Wezemaal zal er komende zondag niet gespeeld worden
Aan de Vleugtweg in Wezemaal ademt de kantine de glorie van vroegere tijden uit

KANTINE, Aflevering 1 – vanaf vrijdag 28 januari 2022, 8weken lang te zien op Play Sports Open gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11

Uitzendschema:
vrijdag 28 januari 2022, Aflevering 1 – Ritchie De Laet
vrijdag 04 februari 2022, Aflevering 2 – Cyriel Dessers
vrijdag 11 februari 2022, Aflevering 3 – Michel Wuyts
vrijdag 18 februari 2022, Aflevering 4 – Peter Verbeke
vrijdag 25 februari 2022, Aflevering 5 – Ann Wauters
vrijdag 04 maart 2022, Aflevering 6 – John Van den Brom
vrijdag 11 maart 2022, Aflevering 7 – Patrick Lefevere
vrijdag 18 maart 2022, Aflevering 8 – Clinton Mata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *