logo Casalina

‘K3 RUN&FUN’ van Sport Vlaanderen en Studio 100 op 18 september in Hofstade!

‘K3 RUN&FUN’ van Sport Vlaanderen en Studio 100 op 18 september in Hofstade!
Op de tonen van K3 lopen in Hofstade

Op zondag 18 september organiseren Sport Vlaanderen en Studio 100 voor de tweede keer een gezamenlijk loopevent voor kinderen van vijf tot twaalf jaar: de K3RUN&FUN. Opnieuw lopen de kinderen op de tonen van K3 en Baba Yega. Het verschil met de corona-editie van vorig jaar is dat alles nu uitbundiger mag: met meer ruimte voor randactiviteiten en sportinitiaties hopen Sport Vlaanderen en Studio 100 10.000 mensen te mogen ontvangen in Hofstade. Inschrijven kan vanaf nu.

Veel meer dan lopen alleen

Op zondag 18 september wil Sport Vlaanderen, samen met K3 en Baba Yega, 3000 kinderen van vijf tot twaalf jaar de kans geven om te sporten en een geweldig leuke dag te beleven samen met hun ouders, broers, zussen en vrienden. Voor twee groepen, een in de ochtend en een in de namiddag, van telkens 1500 kinderen organiseert Sport Vlaanderen een loopevent. K3 sluit de ochtend af met een optreden, Baba Yega doet dat in de namiddag. Anders dan vorig jaar kan iedereen een hele dag blijven en zich rot amuseren. Want behalve de loopsessies voor de kinderen valt er heel wat te beleven. Vele sportfederaties laten je maar wat graag kennismaken met hun sport: je zal kunnen dansen, judoën, roeien, klimmen, kickboksen, hockeyen en zo veel meer. Er zijn kennismakingsspelletjes, randanimatie, eten en drinken. In totaal zullen op 18 september 10.000 mensen welkom zijn op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade.

“We willen kinderen op jonge leeftijd warm maken voor sporten en bewegen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We geloven in de aanstekelijke kracht van sport. Zien sporten, doet sporten. Als dan de sportieve meisjes van K3 en de stoere mannen van Baba Yega de spurt aantrekken tijdens de RUN&FUN, verlaagt dat voor vele kinderen de drempel om ook de loopschoenen aan te trekken.”

“Bewegen, of dat nu wandelen of fietsen is, is een reflectiemoment voor mij: die cadans, dat opent je geest”, zegt Hans Bourlon, de topman van Studio 100. “Bij Studio 100 vinden we het erg belangrijk dat onze kinderhelden de aanstekelijke sportkriebels mee verspreiden.”

Iedereen kan inschrijven

Inschrijven voor het event kan vanaf vandaag op www.sport.vlaanderen/k3. Zowel de lopers als hun trouwe supporters betalen acht euro. Voor verschillende kansengroepen zijn goedkopere tickets voorzien. Voor deze prijs heb je op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade toegang tot het loopevent (alleen voor de 5- tot 12-jarigen), de randactiviteiten en de optredens van K3 en Baba Yega.

“We kijken enorm uit naar dit vrolijke evenement en gaan met veel plezier zingen voor al die sportieve kinderen, hun familieleden en vrienden!”, zeggen Hanne, Marthe en Julia, aka K3. “Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke dag!”

Start van de Vlaamse loopweken voor scholen

Ook in 2022 leidt de K3RUN&FUN de Vlaamse loopweken voor scholen in. In die weken tussen 19 september en 14 oktober ligt de focus op een onvergetelijk event voor kinderen. De klassieke veldloop ligt ver achter ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *