logo Casalina

Jorre Verstraeten pakt goud op Grand Slam in Turkije

Jorre Verstraeten pakt goud op Grand Slam in Turkije
Het podium van de Grand Slam Antalya met winnaar Jorre Verstraeten (tweede van links) Foto: IJF

Bertemse judoka Jorre Verstraeten (23) schreef de Grand Slam in het Turkse Antalya op zijn naam in de categorie tot 60 kilogram. In de finale zette hij de Fransman Khyar opzij, enkel in de halve finale had hij zijn volledige kamptijd nodig om zijn opponent uit te schakelen. De kamper van Inter Gembloux Waver droomt al even van de Olympische Spelen in zijn droomland Japan, nodeloos om te vermelden dat hij een enorme stap naar dit toernooi zet door zijn winst.

Verstraeten won bijna al zijn wedstrijden met ippon. Enkel in zijn halve finale tegen de Taiwanees Yung Wei Yang had hij alle beschikbare tijd nodig om de Aziaat met waza-ari uit te schakelen.

“De Grand Slam verliep naar wens, ik zat in een goede mindset om de gevechten aan te pakken. Ik was niet te veel bezig met winnen of verliezen maar met vechten en het volgen van de tactische plannen die we voor iedere wedstrijd hadden besproken. Op die momenten komt mijn beste judo dan naar boven”, reageerde de student lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de VUB vanaf Turkse ondergrond. “Ik beleefde samen met de trainers en de voltallige ploeg ook een goede voorbereiding naar dit toernooi toe, dat sterkte me in mijn wil om te overwinnen.”

Jorre stond voor het toernooi twintigste op de IJF-wereldranking, met deze titel stijgt hij flink wat posities. Voor Verstraeten is het de eerste medaille op een Grand Slam, dat zijn na de kampioenschappen de belangrijkste toernooien. Daarbuiten veroverde hij al twee keer een bronzen plak op een Europees kampioenschap.

De Grand Slam in het Russische Kazan (05-07/05) en het wereldkampioenschap in het Hongaarse Boedapest (06-13/05). Daarvoor verschijnt hij nog op de beeldbuis op Play Vier in de Container Cup op woensdag 21 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *