logo Casalina

Jorre Verstraete pakt tweede EK-brons op rij en doet goede zaak voor Olympische Spelen

Jorre Verstraete pakt tweede EK-brons op rij en doet goede zaak voor Olympische Spelen
Jorre wint met een klem. Foto: European Judo Union

Bertemse judoka Jorre Verstraeten (22) boekte op het Europese kampioenschap judo in Praag een bronzen medaille. Hij herhaalde zo zijn prestatie van vorig jaar op het EK in het Wit-Russische Minsk. In de gewichtsklasse tot zestig kilogram kampte de student, die uit Heverlee afkomstig is, in de kleine finale tegen de Bulgaar Yanislav Gerchev. Het brons was binnen op een kleine veertig tellen van het einde met een waza-ari.

De masterstudent sportmanagement aan de VUB in Brussel kwam in de kleine finale terecht nadat hij in de kwartfinale de duimen moest leggen voor de Rus Yago Abuladze. Deze knokte zich een ronde verder door een waza-ari in de golden score.

“Naar mijn gevoel had ik in de kamp tegen die Rus de bovenhand, mijn plan verliep volgens schema. Op een duizendste van een seconde doorzag hij een foutje van me en maakte hij die kans goed af. Meer zat er zeker in, maar het werd dan de kleine finale. Gelukkig kon ik die winnen, die bronzen medaille is behoorlijk belangrijk naar de Olympische Spelen van Tokio in 2021 toe. Dat levert veel meer kwalificatiepunten op voor de Olympische Spelen, in die optiek deed ik een goede zaak voor Tokio. Immers de zes beste resultaten per jaar worden meegerekend en dat van de twee jaren voorafgaand aan de Olympische Spelen”, reageerde Jorre kort na zijn brons. “Beide medailles waren moeilijk om te behalen, maar tegenover vorig jaar ben ik op fysiek en mentaal vlak meer matuur geworden.”

Nu neemt Jorre een weekje relatieve rust, dat hij zal vullen met deels trainen en studeren. Echte doelen voor 2021 zijn er nog niet.

“Hopelijk kunnen we nog een stage voor de maand december regelen, momenteel is er vooral veel onzekerheid. De Internationale Judo Federatie berichtte nog niet over een kalender voor 2021. Dat is relatief speciaal. De Olympische Spelen in Tokio zijn voorlopig mijn enige doel, uitzonderlijk zonder tussendoelen. Op dat vlak verandert er niet zoveel, maar ik zou toch graag weten wanneer bepaalde toernooien zullen plaats vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *