logo Casalina

Huldenberg is een gouden VIP2024-gemeente

Huldenberg is een gouden VIP2024-gemeente
Huldenberg is gouden VIP-gemeente 2024 Schepen van sport Vervoort ontvangt de award

Door het behalen van de drie uitdagingen van Sport Vlaanderen kroonde de gemeente Huldenberg zich tot een gouden VIP2024-gemeente. Ze werden recentelijk gehuldigd en mochten een award in ontvangst nemen.

In 2024 trekken heel wat topsporters naar Parijs voor de Olympische en Paralympische Spelen. Deze topsporters zijn onze VIP’s, onze Vlamingen In Parijs. Sport Vlaanderen daagde alle Vlaamse steden en gemeenten uit om drie VIP2024-uitdagingen aan te gaan.

Huldenberg nam met veel plezier deze uitdagingen aan. Voor de eerste uitdaging, organiseerden ze samen met de scholen een jeugdolympiade. Alle leerlingen ontvingen een scorekaart en hun resultaten werden ingegeven bij Sport Vlaanderen. Tijdens de olympiade deden alle Huldenbergse scholen hun uiterste best om maar liefst vijf olympische disciplines tot een goed einde te brengen.

De tweede uitdaging, zet de VIP2024-promotiecampagne duidelijk in de kijker, werd ook volbracht. De campagne werd bekendgemaakt via de sociale media van de gemeente en in het gemeentelijk magazine Mijn Huldenberg.

Als laatste uitdaging moest er een belevingsmoment of challenge worden georganiseerd. Hiervoor werd tijdens RetrOttenburg de echte VIP IT UP challenge gecreëerd. Op de IP IT UP – beweegbank die er stond kon je vijf uitdagende oefeningen en werd je score genoteerd. Elke deelnemer kreeg er een Retrolympisch koerspetje en enkele gelukkigen kregen ook de gegeerde Huldenbergse sportsokken.

Huldenberg behaalde met glans de drie uitdagingen en werden hiervoor beloond met een award van gouden VIP2024-gemeente. Schepen van sport Philippe Vervoort en Deskundige Sport en Gezondheid namen met plezier en trots deze award in ontvangst.

De prestaties van de verschillende scholen, zijnde Gbs den elzas huldenbergDe Bolster School NeerijseOuderraad De Letterboom Ottenburg vallen vanaf zaterdag 8 juni op VRT1 te bekijken vanaf 18.30 uur in het programma “Plankgas naar de Spelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *