logo Casalina

Hans Van Alphen en Paulien Couckuyt zetten je in de maand mei aan het bewegen met ‘Tournée Kinérale’.

Hans Van Alphen en Paulien Couckuyt zetten je in de maand mei aan het bewegen met ‘Tournée Kinérale’.
Paulien Couckuyt en Hans Van Alphen zetten hun schouders onder Tournée Kinérale

Beweeg elke dag in mei, met mij”. Dat is de slogan van ‘Tournée Kinérale’, een gloednieuw initiatief van SmartEducation, het opleidingscentrum voor kinesitherapeuten in Leuven. Dat wil iedereen aanzetten om in de maand mei elke dag te bewegen. Olympiërs en kinesitherapeuten Hans Van Alphen en Paulien Couckuyt zetten als ambassadeurs hun schouders onder deze actie. Ze roepen al hun Vlaamse collega’s op om het project mee te steunen en willen zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren om via beweging hun gezondheid een stevige boost te geven.

Tournée Kinérale sprak mij onmiddellijk aan, en de belangrijkste reden daarvoor is dat heel mijn leven eigenlijk rond beweging draait. Ik sta er helemaal achter om mensen in beweging te krijgen en om hen weer gezond te krijgen via beweging, dus dat is een boodschap die ik met plezier verder verspreid.”, vertelt Tournée Kinérale-ambassadeur Hans Van Alphen uit Ravels.

Deelnemen aan Tournée Kinérale is dan ook heel eenvoudig: zet jezelf en anderen aan om elke dag van de maand mei te bewegen! Dit kan door deel te nemen aan de wekelijkse challenges die door Tournée Kinérale gelanceerd worden, of door anderen te inspireren en je eigen beweegmomenten, uitdagingen of oefeningen te delen met de hashtag #tourneekinerale. Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes via de instagrampagina @tourneekinerale en de Tournée Kinérale-Facebookgroep.

Stijn De Mot, co-founder van SmartEducation licht toe: “Het leuke is dat Tournée Kinérale voor iedereen een heel haalbare kaart is. Iedere vorm van beweging telt mee: fietsen, wandelen, lopen, zwemmen, … . Iedereen kan doen wat hij of zij het liefste doet en ook eens andere dingen uitproberen. In onze eigen challenges legden we zo de focus op krachttraining, tweemaal per week: een aanbeveling die ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) predikt om gezondheidseffecten te oogsten.”

Tournée Kinérale werd opgepikt door heel wat Vlaamse kinesitherapeuten en werd positief onthaald. Ook aan de Franstalige kant van het land wordt bekeken of er een gelijkaardig initiatief kan ingericht worden.

Het is heel belangrijk dat wij als kinesitherapeuten dit project mee in goede banen leiden!”, vult Hans aan. “We mogen er trots op zijn dat we hier als kinesitherapeuten zoveel van kennen en kunnen. Dat mag geuit worden en daar is Tournée Kinérale het perfecte initiatief voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *