logo Casalina

Geen Sportypaaskampen voor 2.500 kinderen? Organisatie onmogelijk door nieuwe coronamaatregelen

Geen Sportypaaskampen voor 2.500 kinderen? Organisatie onmogelijk door nieuwe coronamaatregelen
2.500 kinderen moeten verzaken aan de paaskampen van Sporty

Twee weken voor de paasvakantie zitten alle kampenorganisaties in volle voorbereiding voor de komende vakantie. Een paasvakantie die veelal veel groter is qua kampactiviteit dan een herfst-, kerst- of krokusvakantie. Bij Sporty kijken 2.500 kinderen uit naar een fijne tijd op één van de 77 paaskampen van Sporty. De organisator van paaskampen organiseerde eerder voor 13.500 kinderen een kamp zonder ook maar enige besmetting. Door de recente “logische” koerswijziging van de overheden moeten de paaskampen jammer genoeg geannuleerd worden.

“Wat krijgen we op vrijdag 19 maart te horen? Geen bubbels van vijftig, geen probleem. Dit was voor ons al normaal. Onze programmatie was hierop aangepast en de draaiboeken waren al lang uitgeschreven en gefinetuned na de zomerkampen. Ook geen bubbels van 25, hierop waren we eveneens voorbereid. Ook in de krokusvakantie was dit de regel en hebben we ons op korte tijd aangepast om alsnog alle kinderen op kamp te laten komen. Sinds de Corona epidemie hebben we 13.500 kinderen op onze kampen mogen verwelkomen, zonder enige COVID-besmetting. Een prestatie waar we ongelofelijk fier op mogen zijn! Maar bubbels van tien? We snappen deze gedachtegang niet”, wist Jeroen Goffin van Sporty, dat in Kessel-Lo is gevestigd.

Het is praktisch onmogelijk om op zo’n korte termijn nog te schakelen. Alles wijst erop dat we onze kampen gaan moeten annuleren.

“Deze maatregel vraagt opnieuw om meer monitoren, extra sanitair, extra materiaal, extra financiële middelen die we als organisatie niet meer hebben. Hier stopt het voor ons, de veer springt. De veerkracht is op! Hiervoor krijg wij het Sportyteam niet meer gemotiveerd. Ook superhelden hebben een veertje dat kan springen. We missen vandaag de steun van de Vlaamse overheid. Door wat ze beslist hebben, leggen ze de verantwoordelijkheid bij al de kampenorganisaties die de voorbije maanden continu hebben moeten schakelen. De Vlaamse overheid legt de beslissing om de paaskampen te annuleren in onze schoenen. Wij die maanden het onderste uit de kan gehaald hebben, verdienen we het om zo behandeld te worden?”, besloot Goffin enorm teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *