logo Casalina

Primeur! Flex Court bij Bierbeekse Tennisclub is eerste die volledig privé werd aangelegd

Primeur! Flex Court bij Bierbeekse Tennisclub is eerste die volledig privé werd aangelegd
Aan de Bierbeekse TC werd vrijdagnamiddag al tennis gespeeld op de Flex Court

Bij de Bierbeekse Tennisclub legden ze vrijdag de laatste tegels van hun Flex Court. Het eerste partijtje kon zelfs al voorbije vrijdagnamiddag worden afgewerkt. De Bierbeekse Flex Court is vrij uniek in Vlaanderen, zo is dit het eerste volledig privé initiatief na de velden aan de Brusselse VUB en de gemeentelijke TC Tessenderlo.

“Door de huidige coronapandemie zitten veel tennisclubs met de handen in het haar. Voorlopig mag er immers niet aan binnensport gedaan worden en de gravelterreinen buiten zijn niet altijd bestand tegen het winterweer. De Bierbeekse Tennisclub bleef daarom niet bij de pakken zitten en zocht naar alternatieven”, klonk het bij het bestuur van de Bierbeekse Tennisclub die in 2020 haar vijfjarige bestaan vierde.

Ze gingen niet over een nacht ijs en keken links en rechts naar mogelijkheden om outdoor tennis te blijven spelen. Er werd gekozen voor een Flex Court terrein. Flex Court is een waterdoorlatende laag die boven een bestaand gravelterrein wordt gelegd.

De aanleg van de Flex Court verliep relatief vlot
De aanleg van de Flex Court verliep relatief vlot

“Het resultaat is een ondergrond die een half uur na een regenbui vlot bespeelbaar is. Het terrein is ook erkend door de Internationale Tennis Federatie. De club draagt zo ook haar steentje bij aan het ecologische aspect want er zijn geen kosten voor het verwarmen van een grote hal en de ondergrond is bovendien volledig recycleerbaar.”

Dat de leden vanaf vandaag het hele jaar door kunnen tennissen betekent een enorme troef voor hen en is ook een mooi visitekaartje om nieuwe leden aan te trekken. De Bierbeekse Tennisclub telt zes buitenterreinen waarvan drie met verlichting, één van de verlichte velden kreeg een Flex Court aangemeten.

“De komende twee weken kunnen onze eigen leden van dit nieuwe terrein proeven. Dat kunnen ze tot 14 december, daarna hanteren we het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen”, wist fiere trainer Karel Piot, die ook mee instaat voor de communicatie in de club. “Normaal blijft deze Flex Court het komende jaar liggen. Het grootste voordeel is dat je het op ieder moment kan verplaatsen naar een ander terrein. Het is zeven dagen op zeven bespeelbaar tussen elf uur in de voormiddag en 22 uur ’s avonds.”

De Bierbeekse Tennisclub telt ondertussen 370 leden en verwachten de komende periode een gestadige groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *