logo Casalina

Leuvense Eindejaarscorrida verplaatst naar 27 maart 2022

Leuvense Eindejaarscorrida verplaatst naar 27 maart 2022
Een sfeerbeeld van de eindejaarscorrida in het stadspark

Voor het tweede jaar op rij werd de Leuvense Eindejaarscorrida geannuleerd omwille van corona. Traditioneel sluiten 6.500 sportievelingen het jaar gezamenlijk sportief af op de laatste zondag van het jaar. Dat is dit jaar jammer genoeg dus weer niet het geval, al komt er in maart een herkansing.

Net als vorig besliste de organisatie en het stadsbestuur om de Eindejaarscorrida, die normaal gezien plaatsvond op zondag 26 december, te annuleren. “Het was niet opportuun om de corrida te laten doorgaan, hoe jammer dat ook is. De gezondheid en veiligheid staan steeds voorop”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Het is wel zo dat we niet bij de pakken blijven zitten. De evenementen die we in 2021 moesten uitstellen door corona proberen we allemaal in 2022 een plekje op de kalender te geven. Zo doen we onze titel van beste Europese sportstad alle eer aan.”

Nieuwe datum
Dat geldt dus ook voor de corrida. Organisator Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) wist evenzeer van aanpakken en al gauw was de eindejaarscorrida een voorjaarscorrida geworden.

“Samen met het stadsbestuur hebben we gezocht naar een nieuwe datum om de corrida alsnog te organiseren in 2022”, zegt Marc Buellens van DCLA. “En met succes. Op zondag 27 maart 2022 maken we er met z’n allen een sportief feest van! De omstandigheden zullen dus wat anders zijn dan andere edities, maar dat wil zeker niet zeggen dat het minder sfeervol wordt. We hopen dan ook dat we opnieuw op een massale opkomst kunnen rekenen.”

Deelnemen?
Inschrijven kan vanaf nu woensdag, 15 december. Wie zich al had ingeschreven voor de Eindejaarscorrida in december moet zich ook opnieuw registreren. Alle info vind je op www.corridaleuven.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *