logo Casalina

Eerste digitale Eindejaarscorrida mikt op 50.000 kilometer

Eerste digitale Eindejaarscorrida mikt op 50.000 kilometer
Een frisse run in het Wijgmaalse behoort tot de mogelijkheden Foto: Jan Pollers

In deze periode stomen normaal meer dan zesduizend looplustigen zich klaar voor de traditionele Eindejaarscorrida door Leuven. Door de coronamaatregelen is de Corrida in zijn gebruikelijke vorm niet mogelijk. De stad Leuven zorgt gelukkig voor een alternatief in de vorm van een digitale Corrida via de sportapp Strava. Deelnemers hebben daarenboven een kans op mooie prijzen.

“Al 22 jaar is het een echte Leuvense traditie om het jaar samen sportief af te sluiten”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Ieder jaar opnieuw vinden zo’n zesduizend sportievelingen de weg naar het stadscentrum voor de gezelligste eindejaarsloop van het land. Dit jaar gooit corona helaas roet in het eten. Jammer, want de Corrida had een mooie start kunnen zijn van ons Europees sportjaar.”

TeamLeuven op Strava

De Leuvense sportdienst bleef niet bij de pakken zitten en werkte een alternatieve Eindejaarscorrida uit om zo Leuvenaars toch een sportief eindejaar te laten beleven. “We organiseren van zaterdag 26 december tot en met zaterdag 2 januari de eerste digitale Corrida. Deelnemers maken zich op Strava gratis lid van de club TeamLeuven en lopen dan in hun eigen buurt de traditionele afstanden van 4, 8 of 12 km. Afstanden die ze registreren in het clubevenement ‘Digitale corrida 2020’ op Strava worden vanzelf toegevoegd aan de activiteit”, legt schepen Geleyns uit.

Blijven bewegen in coronatijd

“We hopen dat zoveel mogelijk Leuvenaars zullen deelnemen en elkaar zullen motiveren. Zo tonen we dat we een sportieve stad zijn, ook in coronatijden. Het zou fantastisch zijn mochten we evenveel kilometers kunnen lopen als vorig jaar tijdens de echte Eindejaarscorrida. Dat waren er toen zo’n vijftigduizend. Een pittig streefdoel, maar we durven de lat hoog te leggen.”

Bij deelname vallen prijzen te winnen

Wie deelneemt aan de digitale Corrida maakt bovendien kans op een mooie prijs. “Per afstand verloten we drie waardebonnen van honderd euro om sportmateriaal te kopen bij een lokale handelaar. Ook wie de mooiste tekening loopt, mag zich aan zo’n waardebon verwachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *