logo Casalina

Dunlop once in a lifetime award en Europese zege voor Wies Peeters

Dunlop once in a lifetime award en Europese zege voor Wies Peeters
De U15 van België poseren met hun Spaanse leeftijdsgenoten

Thuisspeler Wies Peeters van Squash Point Geel en leerling van Kogeka Sint Jozef het Dunlop Award diploma voor het seizoen 2022-2023. Deze prestigieuze prijs kan je slechts 1 maal winnen. Dunlop bekroont hiermee een speler die zowel op als naast het veld een sportief gedrag vertoont én grote progressie gemaakt heeft én talent. Ook in Praag maakte hij een goede beurt met de nationale ploeg.

Met deze onderscheiding smelten zijn drie provinciale titels, zijn Vlaamse kampioenentitel, zijn vice-Vlaams kampioenschap en zijn derde plaats op het Belgisch kampioenschap samen. Maar dat is zeker niet het enige, als slot smelten zijn zeventien toernooioverwinningen als sneeuw voor de zon bij deze prestigieuze squashonderscheiding.

Heet van de naald: Wies Peeters van Squash Point wint nu ook in Praag tijdens het B U15 Europees Squash Kampioenschap 2023.

België stuurde bij de Mixed U15 drie jongens en 2 meisjes naar de Stad met de 1.000 torens. Voor Wies Peeters van Squash Point en leerling van Kogeka Sint-Jozef was het zijn eerste internationale ervaring. Hij vertrok zonder verwachtingen maar niet minder gemotiveerd richting Praag. Wies kon dadelijk vast stellen dat het Europese niveau weer een trapje hoger was dan het Belgische. Hij mocht eerst aantreden tegen de Noor Ahmed Mustafa Shahid Awan. Wies begon sterk aan de eerste set die hij won met 11-6. Ook de tweede set zou hij overtuigend winnen met 11-5. De derde en laatste set zou een heruitgave worden van de eerste, weer een 11-6 overwinning. Wies kon alzo zijn steentje bijdragen aan het eindresultaat voor België. België eindigde op plaats tien van de achttien deelnemende landen in hun reeks. Bij de Mixed U17 heeft België een utstekende lichting spelers en speelsters. Ze werden in de finale nipt geklopt door Frankrijk.

Er kan al uitgekeken worden naar de volgende Internationale tornooien die In Duitsland en Nederland zullen plaatsvinden. Nationaal gaat het volgende seizoen terug van start in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *