logo Casalina

Dunlop circuit bij Squash Point Geel lokte 35 deelnemers, Wies Peeters wint thuiswedstrijd!

Dunlop circuit bij Squash Point Geel lokte 35 deelnemers, Wies Peeters wint thuiswedstrijd!
Na het provinciaal kampioenschap is Wies Peeters nu ook winnaar van de Dunlop 3 bij Squash Point Geel

Het Dunlop circuit bij Squash Point Geel zag zeer recentelijk 35 deelnemers, waaronder tien thuisspelers opdagen, in zijn circuitwedstrijd. Eentje daarvan moest wel op het laatste afzeggen. In dit toernooi aan het Zwaarvoerdersspoor werden de deelnemers werden in vier fields verdeeld op basis van hun kwaliteiten en een ranking. Wies Peeters uit Geel won na het provinciale kampioenschap ook de eindstrijd in dit kampioenschap!

Van de tien gevestigde thuiswaarden moest Niel Vervoort in laatste instantie verstek laten gaan. Na een zware verkoudheid liet Timo Adriaensens zich uitschrijven. In field vier waren vijf van de acht deelnemers van Squash Point Geel afkomstig. Daar ze tegen elkaar speelden, schakelden ze zo rechtstreeks een clubgenoot uit. Gijs Liekens kon lange tijd gelijke tred houden, maar moest toch uiteindelijk de duimen leggen tegen Tobias Eeckhaudt. De winnaar van het duel tussen Emma Beckers en Arber LafitI zou Tobias Eeckhaudt partij moeten geven. Emma liet zich van haar beste kant zien, maar moest haar meerdere erkennen in Arber. De vierde plaats was finaal weggelegd voor Arber Lafiti, de vijfde voor Gijs Liekens en de zesde voor Kasper Adriaensen. Voor de zevende en achtste plaats zou het weer een Squash Pointonderonsje worden. Senne Verplancke kon het laken naar zich toetrekken tegen Emma Beckers, die met opgeheven hoofd de court kon verlaten.

In field drie stonden drie spelers van Squash Point ingedeeld. Aimé Janssens won overduidelijk zijn openingsduel waardoor hij Luca Van Lierde partij gaf. Verliezen tegen de uiteindelijke winnaar van field 3 was zeker geen oneer. Jenne Aerts en Casper Janssens deden hun uiterste best om de eer van Squash Point hoog te houden. Casper eindigde zesde, Jenne werd verdienstelijk zevende.

Tot slot had de organisatie we nog twee spelers in field twee. Ruud Helsen en Wies Peeters keken stilletjes al uit naar field één.

“Je eerste wedstrijd winnen is belangrijk voor het verdere verloop van het tornooi. Wies Peeters liet zich deze maal niet vangen. In Leuven tijdens het Vlaams Kampioenschap had hij dat wel gedaan. Madjer De Ruy was een maatje te klein voor Wies, waardoor hij uitzicht kreeg naar de halve finale”, wist de organisatie te vertellen. Ruud Helsen kreeg geen cadeau door te moeten spelen tegen uiteindelijke tweede Miel Vervenne. Ruud maakte het Miel niet makkelijk, hij kreeg een viersetter aan zijn been. Ruud werd puik vijfde.

De finale verliep tussen Wies Peeters en Miel Vervenne.

Het was voor beiden de eerste maal dat ze tegen mekaar uitkwamen. De openingsset set was een verkenningsronde. Wies verloor met 9-11 en wist meteen dat hij uit een ander vaatje zou moeten tappen om Dunlop 3 op zijn naam te schrijven. Wies won wel de volgende 3 sets met 11-7. Aan Miel had hij geen makkelijke klant gehad en daardoor gaf de overwinning zo’n voldoening. Ze zullen mekaar zeker in de volgende toernooien nog partij moeten geven. Met de overwinning van Wies Peeters in Dunlop 3 Squash Point kon hij na het provinciaal kampioenschap ook deze overwinning in Geel houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *