logo Casalina

Drie Vlaams-Brabanders in de prijzen op Transplantspelen in Oxford

Drie Vlaams-Brabanders in de prijzen op Transplantspelen in Oxford
De Vlaams-Brabanders in de Belgische delegatie in beeld

Lydia Ledinek uit Nieuwrode, Jo Emmers uit Sint-Joris-Weert en Aude Vandenputte uit Opwijk trokken onlangs met de Belgische delegatie naar de Europese Transplantspelen in het Engelse Oxford. Ze kwamen vergezeld van een brede glimlach en verschillende medailles terug.

De Belgen haalden een historisch aantal medailles mee naar huis, 16

Zeven daarvan staan op het conto van atleten uit het Vlaams-Brabantse. Jo Emmers haalde twee keer zilver in de wegrit en de tijdrit en daarenboven nog ééntje in het snelwandelen. Aude Vandenputte uit het Pajottenland tekende voor twee keer goud: namelijk één titel op de 800 meter en ééntje op de 400 meter. Lydia Ledinek uit het Holsbeekse haalde een bronzen medaille in de 50 meter schoolslag en een zilveren plak in het snelwandelen.

“Tijdens de Spelen strijden transplanten en dialysepatienten in allerlei sporten daarenboven op allerlei niveaus. Dit om aan te tonen dat transplanten nog kunnen en moeten sporten na transplantatie maar ook voor de verbondenheid tussen lotgenoten. Het was een prachtig evenement”, klonk het bij de Belgische delegatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *