logo Casalina

Deniss Berdniks is nieuwe Leuvense import. Uitkijken naar eerste Beneligawinst voor Leuven Chiefs!

Deniss Berdniks is nieuwe Leuvense import. Uitkijken naar eerste Beneligawinst voor Leuven Chiefs!
Deniss Berdniks is de nieuwe import van de Chiefs Foto Leuven Chiefs

Wie vorige zaterdag de bekermatch tegen Luik volgde, zag opeens de naam van de Let Deniss Berdniks op het scorebord verschijnen. Hieronder leest u daar meer over. Voorts brengt Dean Thurura een vooruitblik op wat nog komen moet dit weekend, duels in het kader van de Beneliga tegen Hijs Hokij Den Haag en de Eaters Geleen.

Berdniks, is een 21-jarige verdediger die afkomstig is uit Letland. Hij speelde in Luik zijn eerste match voor Chiefs Leuven. Deniss komt over van het Letse Lietaja en speelde eerder ook al in de WSHL en de NA3HL in de Verenigde Staten. In zijn laatste volledige seizoen in Letland was hij nog goed voor 29 punten, respectievelijk in de vorm van dertien goals en zestien assists op 32 matchen tijd.

Het bekeravontuur zit erop, de Chiefs gingen er in de halve finale uit tegen de Bulldogs Luik. De goede vorm lijkt eindelijk aanwezig. De Chiefs Leuven zijn klaar voor het weekend, zoveel is zeker. Dat bevestigt ook Dean Thurura, aanvoerder van de Chiefs.

“We hebben ons zondag herpakt en we hebben 65 minuten lang een sterke match tegen Luik gespeeld. We konden onze concentratie een hele match lang behouden en stonden defensief, ook credits aan onze keeper, goed te spelen. We waren dicht bij een derde match, maar het mocht jammer genoeg niet zijn. We starten dit weekend met onze eerste wedstrijden tegen de Nederlandse ploegen. Met Den Haag en Geleen zijn dat meteen twee zware tegenstanders, maar we zien wekelijks vooruitgang in ons spel en het is ons doel om verder te bouwen en dit weekend onze eerste zege te behalen. Dat zal vanaf nu dus met Deniss, onze nieuwe importspeler, zijn. Hij leest het spel heel goed en heeft een hard schot. Hij zal zowel defensief als offensief een meerwaarde zijn. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een tweede import gezien Stefano Cantali de ploeg zal verlaten door een blessure. Er zijn een aantal opties, het is aan de coach om hieruit de juiste te kiezen. Het seizoen is nog lang, dus er moeten zeker geen overhaaste beslissingen genomen worden.”

Geef een reactie