logo Casalina

Deelnemers CM Urban Walk Diest krijgen zondag exclusieve blik achter de schermen van de Citadel

Deelnemers CM Urban Walk Diest krijgen zondag exclusieve blik achter de schermen van de Citadel
De Diestse citadel zondag in het lang en in het breed op de CM Urban Walk

De CM Urban Walk Diest op zondag 6 november is niet zomaar een stadswandeling. Het is er een waarbij je letterlijk door gebouwen trekt en die je langs locaties voert waar je op een doordeweekse dag niet zomaar kan binnenwandelen. Zo krijgen de 2.500 deelnemers zondag een exclusieve blik achter de schermen van de Citadel. Op de 10 kilometer lange route van de CM Urban Walk Diest liggen niet minder dan 21 toplocaties te wachten. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

 De Citadel van Diest is een indrukwekkend monument dat statig boven de stad uitrijst. De Citadel werd gebouwd tussen 1845 en 1853 en bestaat uit een majestueuze vijfhoek met benen van elk circa 190 meter lang. Middenin ligt een groot open plein waaruit overwelfde doorgangen naar de fronten en bastions lopen. Meteen na de start wandelen de deelnemers van de CM Urban Walk Diest door de gangen van dit imposante gebouw, dat speciaal voor deze gelegenheid een exclusieve blik achter de schermen biedt. 

Vervolgens trekken de deelnemers richting stadscentrum, waar ze in het stadhuis dwars door de trouwzaal mogen wandelen. Ook de Lakenhalle en de prachtige Kapel van het Sint Elisabethgasthuis staan op het programma. Ook een passage door het begijnhof mag uiteraard niet ontbreken. Het Diestse begijnhof is één van de 13 Vlaamse begijnhoven die deel uitmaken van de Unesco Werelderfgoedlijst. De éénentwintigste en laatste locatie, vooraleer de deelnemers opnieuw de Citadel bereiken, is het Pegasus Museum, waar de geschiedenis van de Diestse paracommando’s verteld wordt.

Op het parcours met een lengte van tien kilometer zijn diverse rust- en bevoorradingsposten voorzien, waar de deelnemers kunnen genieten van een natje en een droogje, met onder meer een lekkere portie Arla skyr en de beroemde Diestse Halve Maantjes. De vorm van de koekjes verwijst naar het prachtige provinciedomein de Halve Maan, waar de CM Urban Walk Diest ook doorheen trekt, maar verwijst ook naar de ‘lunette’, een onderdeel van de verdedigingsgordel, daterende uit de negentiende eeuw, rondom de stad.

Na Hasselt (22 mei), Antwerpen (19 juni) en Kortrijk (18 september) is Diest de vierde afspraak in de CM Urban Walk Series. De vijfde en laatste manche vindt op 4 december plaats in Gent.

Programma zondag 6 november:

  • Vanaf 8u: afhalen deelnamepakket
  • 8u30 – 11u30: start in waves
  • 16u: finish laatste deelnemer

Start & finish:

Citadel Diest, Citadel, 3290 Diest 

Meer info en inschrijvingen:

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 5 november via www.cmurbanwalkseries.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *