Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

De Leuvense ReddingsClub scoort (inter)nationaal

De Leuvense ReddingsClub scoort (inter)nationaal
De gouden medaille van de 4x90 beach sprint Relay open dames, vooraan links Stefanie Lindekens en rechts Sofie Boogaerts Credits: Stef Feys
Op het Europees kampioenschap lifesaving in het Spaanse Castellon pakte Team Belgium, waaronder flink wat leden van de Leuvense ReddingsClub (LERC) maar liefst achttien medailles waaronder drie gouden. Ook op het Belgisch kampioenschap open water in de Oostkantons in Bütgenbach werden er flink wat medailles gescoord door de Leuvenaars.

Om te beginnen hieronder deels in beeld en deels in tekst het overzicht van de medailles van de Belgen in Spanje, dat zegt genoeg!

 
🥇 Chloë Porton beach sprint dames open
🥇 Sammy Feys surf ski heren open
🥇 4×90 beach sprint Relay open dames (Aurélie Romanini, Sofie Boogaerts, Stefanie Lindekens, Chloë Porton)
🥈 Noël Clement Surf ski heren jeugd
🥈 Chloë Porton beach flags dames open
🥈 Melanie Delannoy beach flags dames jeugd
🥈 Sammy Feys oceanman heren open
🥈 Rescue tube dames open (Aurélie Romanini, Bo Van de Plas, Stefanie Lindekens, Sofie Boogaerts)
🥈Rescue tube dames jeugd (Ella Jacobs, Elise Croes, Lotte Istas, Melanie Delannoy)
🥈 4x25m pop dames open (Aurélie Romanini, Nele Vanbuel, Stefanie Lindekens, Sofie Boogaerts)
🥈 Line throw dames open (Bo Van de Plas en Aurélie Romanini)
🥈 Line throw heren open (Lenz Bolckmans, Maarten Van Laethem)
🥉 Sammy Feys Board race heren open
🥉 Robbe Wilmots beach flags heren open
🥉 Nele Vanbuel surf ski dames open
🥉 Line throw dames jeugd (Ella Jacobs en Lore Dumortier)
🥉 4x25m pop dames jeugd (Lore Dumortier, Liezel Bracke, Ella Jacobs, Elise Croes) BR
🥉 4x50m gordelaflossing dames jeugd (Ella Jacobs, Elise Croes, Lore Dumortier, Lotte Istas) BR

Op het BK in de Oostkantons behaalden Jeroen Cazier, Lore Dumortier, Emmanuel Van Hee, Kenric Borgelioen, Stien Roex, Gijs Verweijen, Jakob Verweijen die aan zijn eerste wedstrijd bij de benjamins toe was maar toch twee keer goud, een keer zilver en een keer brons pakte,  Veerle Vanbuel, Lotte Roskin, Gerd DHondt en Elke Vermeulen de medailles voor de Leuvenaars!

LERC heeft buiten hun uitmuntende atleten ook een zwemschool. Na twee jaar werking zijn er momenteel meer dan 120 kinderen actief, de toekomst is verzekerd!

“Ondertussen lezen we overal in de pers dat kinderen en jongeren niet meer kunnen zwemmen. LERC vervult met de club drie belangrijke maatschappelijke functies. Ten eerste de sport zelf uiteraard, want reddend zwemmen (of lifesaving om het “cool” te zeggen) is een zeer gevarieerde sport met atleten die op alle vlakken moeten kunnen presteren en niet alleen moeten kunnen zwemmen. Ten tweede: wIj maken elk jaar redders aan door onze jonge leden aan te moedigen om hun reddersdiploma te halen, maar ook door opleidingen aan derden te geven. Ten derde; met onze zwemschool leren we kinderen vanaf vier jaar deftig zwemmen. We beginnen met rugslag, crawl en pas dan schoolslag, om te eindigen met vlinderslag. Kinderen die uit onze groep acht buitenkomen kunnen niet alleen technisch goed zwemmen, maar hebben ook alle basisvaardigheden van het reddend zwemmen onder de knie. Ze kunnen zo doorstromen naar de competitie bij LERC Sport. De maatschappelijke meerwaarde van onze club voor Leuven en omstreken is dan ook enorm”, wisten ze bij de Leuvense sportclub die gevestigd is in Kessel-Lo.

Hun volgende kampioenschap is het PK in Antwerpen op zaterdag 24 oktober.

Rescue Tube Rescue heren open in Bürgenbach Credit Veerle Vanbuel
Rescue Tube Rescue heren open in Bütgenbach Credit Veerle Vanbuel

Geef een reactie