logo Casalina

De Footbal Store Putte transformeerde deels in de Darts Store Putte

De Footbal Store Putte transformeerde deels in de Darts Store Putte
Zaakvoerder Vekemans laat zien hoe het moet

In deze duistere coronatijden zijn er slechts verschillende sporten die meer beoefenaars krijgen, daarbij padel, atletiek, triatlon en ook… darts. De Darts Store Putte op de Mechelbaan vult in de wijde omgeving een leemte in bij vele fans sinds januari 2021. Het is gaandeweg een vast onderdeel geworden van de Football Store Putte. Het succes van de Belgen Dimitri Van Den Bergh en Kim Huybrechts is natuurlijk dubbel zo leuk voor een sport die zich voor het merendeel afspeelde in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds december 2010 is de Football Store een gekende zaak in de Zuiderkempen. Sinds het begin van de coronacrisis lijkt de voetbalmicrobe grotendeels opgelost te zijn, toch in de reële winkel.

“Sinds maart 2020, het begin van corona, gingen zowel de online als de winkelverkoop de dieperik in. Ja de onlineverkoop is er nog wel, maar is verwaarloosbaar. Men is in deze tijden meestal online op zoek naar het goedkoopste, wat uiteraard niet het beste is. De service die je in de winkel krijgt is een ander facet, iets wat je online kiest kan je zelf niet eerst vergelijken met iets anders, laat staan testen. Voor darts kijkt men online naar iets moois, maar of het effectief aan de klant in kwestie is aangepast of goed gebruikbaar is is een andere zaak”, vertelt zaakvoerder Stijn Vekemans. “Voetbalitems verkopen nu veel minder, keepers blijven trainen en hun materiaal verslijt dus ook, zij komen af en toe nieuw materiaal aanschaffen. Op dat vlak zitten we in de hoek waar de klappen vallen. De meeste voetballers gebruiken nu hun materiaal niet. Ik voel voorts ook geen drive naar het komende Europese kampioenschap voetbal toe. In het verleden voelde je zoiets opborrelen, nu allesbehalve.”

Ondanks de mindere verkoop van voetbalitems blijft Vekemans investeren in kwaliteitsvol keepersmateriaal
Ondanks de mindere verkoop van voetbalitems blijft Vekemans investeren in kwaliteitsvol keepersmateriaal

Vekemans bewandelt nog maar sinds januari de dartspiste en heeft daar allesbehalve spijt van.

“In de derde week van januari ben ik begonnen met het dartsgegeven, kort na het wereldkampioenschap. Ik vond dat een gat in de markt gezien de sport populairder aan het worden is en omdat er in de wijde omgeving geen enkele zaak zich hierin specialiseert. Ondertussen maakt het een kleine twintig procent uit van mijn fysieke zaak, het was een investering maar het was de moeite. De mond-tot-mondreclame heeft hier goed werk verricht. Door de Premier League die momenteel plaats vindt en op televisie te bekijken valt, zie ik geen enorme stijging in de verkoopcijfers. Die is al even gestaag bezig. In de toekomst ben ik van plan om me te richten op de dartssport en gespecialiseerd materiaal voor doelmannen met ons merk Torro in de kijker. Teamwear van het voetbal zal ook belangrijk voor ons blijven”, voorspelt Vekemans die in een vorig leven doelman was bij onder andere KSC Keerbergen, maar tegenwoordig dagelijks enkele uren traint voor het dartsbord.

Vekemans speelt dagelijks enkele uren darts
Vekemans speelt dagelijks enkele uren darts

De Darts Store Putte heeft zo goed als alles om de liefhebber en de meer gespecialiseerde darter te plezieren. Gaande van dartboards, matten, pijltjes met bijhorende shafts, surrounds, verlichting, flights, slijpsteentjes en … een matchshirt van Dimitri Van Den Bergh kan je er ook verkrijgen maar je moet het wel via pre-order bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *