logo Casalina

Chiefs Leuven versterken zich met Finse importspeler Juuso Miettunen

Chiefs Leuven versterken zich met Finse importspeler Juuso Miettunen
Juuso Miettunen (rechts) aan de puck voor de Chiefs

Na de match in Heerenveen eind december werd de samenwerking tussen ijshockeyclub Chiefs Leuven en de Letse importspeler Deniss Berdniks beëindigd. Voor Leuven Chiefs was de korte competitiestop dus een ideaal moment om op zoek te gaan naar een nieuwe aanwinst. Die werd gevonden in de persoon van Finse importspeler Juuso Miettunen.

Deze 22-jarige speelde zijn hele leven in Finland en deed dat de laatste jaren bij Haukat, waar de Leuvense ploeg eerder dit seizoen ook al goalie Wouter Peeters ging halen. De Fin kijkt alvast uit naar zijn avontuur: “Door Covid was het natuurlijk niet de leukste aankomst in België, maar daardoor heb ik Leuven wel al wat leren kennen. Ik vind het een heel leuke stad, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het team meevalt en dat is zeker het geval. Het zijn stuk voor stuk toppers.”

Miettunen speelde vorig weekend zijn eerste twee matchen voor zijn nieuwe club. “Mijn verwachtingen? Ik vermoed dat de sport hier erg fysiek is en uit die eerste twee duels blijkt dat te kloppen. Ik kijk ernaar uit om elke wedstrijd beter te presteren en het team op die manier aan de drie punten te helpen. Mijn sterkste punten? Ik ben zelfzeker in puckbezit en ik houd ervan om de aanvallers te ‘voeden’. Het belangrijkste is toch dat ik er niet vies van ben om volledig in het rood te gaan om zo de overwinning binnen te halen!”

Geef een reactie