Chiefs Leuven pakken eerste zege van 2022!

De Leuven Chiefs boekten hun eerste competitiezege van 2022

De Chiefs Leuven pakken in topdivisie hun eerste overwinning van het “nieuwe jaar” in de Bene League. Ze deden dat op bezoek bij de buren van de Mechelen Golden Sharks. Het zag er nochtans lang niet goed uit, daar ze diep in de match 4-3 op achterstand stonden. Ze vonden hun tweede adem en wonnen alsnog met 4-4!

Het Mechelse ijs vormde het decor van een bizarre partij met een positieve ontknoping.

Tegen de Mechelen Golden Sharks kwamen de Chiefs in de eerste periode op achterstand, maar Dries Blockx kon nog een gelijke stand na de eerste periode uit de brand slepen (1-1). Twee snelle goals van Jeffie Versin (1-2) en Pieter-jan Wouters (1-3) halverwege de tweede periode deden de Leuvenaars al dromen van een eerste zege van het jaar, maar in minuut vijfenveertig stond het opeens zowaar 4-3 in het voordeel van Mechelen. “Tijd voor een slotoffensief”, dachten ze bij Leuven en dat werd beloond. Juuso Miettunen knalde de gelijkmaker tegen de netten (4-4) en amper 35 seconden later zette Alec James de 4-5 op het bord. Dit bracht een mentale boost bij de bezoekers teweeg, je zou voor minder.

In de laatste minuten maakten Jeffie Versin (4-6) en Alec James (4-7) het feestje compleet. De highlights van deze wedstrijd herbekijken? Dat kan hier.