logo Casalina

Brusselse gamer Zakaria Bentato moet eDevils naar wereldkampioenschap 2022 loodsen

Brusselse gamer Zakaria Bentato moet eDevils naar wereldkampioenschap 2022 loodsen
Vlnr eDevils Bentato, Pinna en Newa

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een niet-voltijdse professionele gamer opgenomen in de officiële selectie van zijn eDevils. Keanu Newa (19) staat klaar om samen met de professionele eSporters Stefano Pinna (24) en Zakaria Bentato (25) de komende kwalificatiewedstrijden voor de eNations League, het officiële FIFA Wereldkampioenschap voor eSporters in juli 2022, af te werken. Newa, student toegepaste economische wetenschappen aan de VUB, is de eerste ruwe gamediamant uit de dit jaar opgerichte RBFA Esports Academy die de WK-selectie haalt.

In april van dit jaar richtte de Koninklijke Belgische Voetbalbond de RBFA Esports Academy op.

Doel: vers gametalent scouten om de eDevils, het nationale eSportsteam, te versterken. Amper acht maanden later schopt Keanu Newa het als eerste talent uit de Academy tot de selectie eDevils die België naar het Wereldkampioenschap van 2022 moet loodsen. Onder begeleiding van eCoach Michaël Vanderheyden neemt Keanu Newa het samen met professionele eSporters Pinna en Bentato vanaf 16 december op tegen Zweden, Portugal, Finland, Duitsland, Roemenie, Italië en Rusland.

RBFA ESports Academy levert eerste topper voor eDevils

Semiprof Keanu Newa is het levende bewijs dat de Academy het niveau van de eDevils kan verhogen door minder gekende Belgische prof- en amateurtalenten te scouten. Newa bewees zich de voorbije maanden in de Academy tussen een twintigtal andere talenten en mocht het uiteindelijk in een interne competitie opnemen tegen zes fulltimeprofs waaronder naast Pinna en Bentato ook profgamers Gilles Bernard (KRC Genk), Quentin Vande Wattyne (Standard), Thomas Vidic (Union) en Elias Bray (ex-STVV) meedongen naar de selectie voor het WK samen met gamer Marou, een van de sensaties van de voorbije maanden. Uiteindelijk kwam Keanu Newa samen met Pinna en Bentato in de selectie voor het vernieuwde eDevilsteam.

“We maken vanaf dit jaar echt werk van de professionalisering van onze eDevils. We hebben onze RBFA Esports Academy opgericht en hebben voor het eerst een echt selectiesysteem op poten gezet voor ons nationale eSportsteam. Waar we vroeger selecteerden op basis van de rankings van de individuele spelers, geven we voortaan onze Academy-spelers evenveel kansen als de fulltime professionele gamers. We zijn dan ook fier dat we met Keanu Newa een speler hebben die het hele traject vanaf de huiskamer via ons nieuwe eSportsprogramma tot deze selectie voor de eDevils heeft afgelegd. Zijn verhaal toont dat het de moeite waard is om via de Academy vers gametalent te zoeken voor onze eDevils”, wist Bart Cobbaert, Commercial & Esports manager bij de KBVB.

Vernieuwde eDevils en eCoach Michaël Vanderheyden vol vertrouwen.

De vernieuwde eDevils vangen hun eerste internationale kwalificatietoernooi met veel ambitie aan. Vier keer geven ze gedurende twee speeldagen in 2 tegen 2-wedstrijden Zweden, Portugal, Finland, Duitsland, Roemenië, Italië en Rusland partij. De drie beste landen plaatsen zich voor het WK van volgende zomer. Als dat niet lukt, kunnen de eDevils nog een ticket afdwingen via een extra kwalificatietoernooi in mei.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we ons met de eDevils kunnen kwalificeren voor de eindronde van een groot tornooi. Dat zal ons helpen om te groeien en nog grotere stappen vooruit te zetten. Momenteel staan we op de 31e plaats wereldwijd en ons eerste doel is om in de top 20 te geraken. Voor deze eerste reeks wedstrijden hebben we met Pinna en Bentato en reservespeler Newa een heel getalenteerde selectie samengebracht, maar hun vijf teamgenoten bij de eDevils zullen de komende weken en maanden ook het beste van zichzelf geven om bij de selectie te geraken. Zo pushen al onze spelers elkaar telkens naar hun beste niveau”, vertelde Michaël Vanderheyden, eCoach en Specialist Esports bij de RBFA.

De selectie eDevils voor de eerste wedstrijden van de eNations League

Keanu Newa (19)
In 2020 won hij meerdere toernooien in België. Daardoor werd hij dit jaar voor het eerst opgepikt door een club. Hij verdedigt de kleuren van KAA Gent. Naast dat contract studeert hij toegepaste economische wetenschappen aan de VUB. Keanu legde als niet-professionele gamer de volledige weg af van de RBFA Esports Academy tot officiële eDevil.
https://twitter.com/EminoMercy https://www.instagram.com/keanu.newa/

Stefano Pinna (24)
Hij speelt momenteel voor KRC Genk en voor AZ Alkmaar in de eDivisie op uitleenbasis. Daarvoor vertegenwoordigde hij de kleuren van PSV en Lille. In begin 2021 werd hij door Genk uitgeleend aan Venlo om in de eDivisie te spelen.
Hij haalde de finale van de eDivisie en was in 2020 ook Frans Kampioen PS4. In 2018 werd hij wereldkampioen FIFA op de Playstation.
https://twitter.com/stefanopinna97 https://www.instagram.com/stefanopinna97/

Zakaria Bentato (25)
Zakaria Bentato speelt al jaren voor RSC Anderlecht. In 2020 was hij verliezend finalist van de ePro League.
https://www.instagram.com/zakbentato/ https://twitter.com/ZakBentato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *