logo Casalina

Bijna twintig procent meer inschrijvingen voor Sportykampen in 2021

Bijna twintig procent meer inschrijvingen voor Sportykampen in 2021
Kinderen maken plezier op sportkamp

Op zondag 10 januari zijn de inschrijvingen voor de paas- en zomerkampen 2021 van start gegaan bij Sporty. Dat is een sport- en jeugdorganisatie uit Kessel-Lo, die op jaarbasis meer dan tienduizend kinderen mag verwelkomen op zijn verschillende sport- en themakampen.

In 2020 werden er 11.906 kampen geboekt bij Sporty, er waren in totaal 13.889 kampen beschikbaar. In totaal hebben er 7.441 kinderen tussen drie en zestien jaar deelgenomen aan ponykampen, sportkampen, taalkampen, avonturenkampen, creakampen, … Een ruim aanbod dat ze ook tijdens de zomervakantie met de nodige aandacht voor de maatregelen van de overheid hebben kunnen verwezenlijken.

Bij de inschrijvingen van vorig jaar in januari, toen er nog geen sprake was van Corona, hebben ze 8.472 inschrijvingen mogen noteren op de inschrijvingsdag. Een bezetting van 61% van de beschikbare plaatsen. Voorbije zondag zagen ze dit aantal met bijna twintig procent gestegen, namelijk 1.454 inschrijvingen meer in vergelijking met vorig jaar. Ze hebben in totaal 9.926 kampinschrijvingen genoteerd. 2.500 families zaten die dag aan hun pc om hun kroost voor een Sportykamp in te schrijven.

“Een onverhoopt succes voor ons in deze toch wel onzekere tijden. Voor ouders blijft het kampenaanbod van Sporty toch een zekerheid in deze moeilijke periode. We zijn dan ook fier dat we voor kinderen en jongeren mooie voorzichten kunnen bieden om in alle vakantieperioden op kamp te kunnen gaan”, klonk het uitgelaten bij Sporty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *