logo Casalina

Badminton Vlaanderen wilt binnen het Vlaamse sportlandschap innoveren

Badminton Vlaanderen wilt binnen het Vlaamse sportlandschap innoveren
Badminton Vlaanderen gaat op tournee doorheen Vlaanderen ?Met de Airbadminton campagne "Het Veld". ??? ?Elke woensdag tussen 18u30-20u00 vind je hen in een Vlaamse gemeente.

‘AirBadminton: altijd en overal’. AirBadminton is een nieuwe vorm van badminton die gespeeld kan worden op verschillende ondergronden zoals gras, zand of harde ondergrond. Een belangrijk verschil dus met het klassiek badminton dat indoor wordt gespeeld. Vandaar dat AirBadminton als ‘the new outdoor game’ wordt gelanceerd. Wat begon als een zoektocht naar een attractieve uitdaging in open lucht tijdens de zomermaanden voor de bestaande badmintonner, groeide de voorbije twee jaren uit tot een nieuwe sport die promotie en vooral kansen creëert voor de badmintonsport.

Een kans om naast ‘altijd’ en ‘overal’ ook ‘iedere sporter’ warm te maken voor en via AirBadminton, zowel de reeds gebonden alsook de ongebonden sporter, van vriendengroepen op vakantie tot schoolgaande jeugd en multiculturele families samen op het dorpsplein, werkelijk iedereen kan aan de slag met deze racketsport.

“De ontwikkeling van AirBadminton als innovatief, uniek en zelfstandig sportkader is een kans om als racketsport de focus te durven verleggen naar de uitdagingen van morgen”, aldus Pieter-Jan Caestecker, directeur van Badminton Vlaanderen.

Dit sportinnovatieproject wordt via promotionele evenementen zoals “Het Veld” bekendgemaakt aan het groter publiek met als doel meer Vlamingen aan het sporten te krijgen.

Met de campagne “Het Veld” strijkt Badminton Vlaanderen de komende weken neer in telkens een andere Vlaamse provincie. De plek wordt gradueel bekend gemaakt. Via een afbeelding raden mensen waar het AirBadminton terrein wordt opgezet. De eerste persoon die met het juiste voorwerp toekomt, wint een reuze AirBadminton goodiebag en mag een AirBadminton wedstrijd spelen.

Badminton Vlaanderen gaat op tournee doorheen Vlaanderen ?Met de Airbadminton campagne "Het Veld". ??? ?Elke woensdag tussen 18u30-20u00 vind je hen in een Vlaamse gemeente.
Badminton Vlaanderen gaat op tournee doorheen Vlaanderen ?Met de Airbadminton campagne “Het Veld”. ??? ?Elke woensdag tussen 18u30-20u00 vind je hen in een Vlaamse gemeente.

AirBadminton “Het Veld” vindt je hier steeds tussen 18.30 en 20 uur, Antwerpen is trouwens al achter de rug.

woensdag 12 april – Vlaams-Brabant aan het Provinciedomein in Kessel-Lo
woensdag 19 april – Limburg
woensdag 26 april – Oost-Vlaanderen
woensdag 3 mei – West-Vlaanderen

Badminton Vlaanderen is de federatie die de badmintonsport in Vlaanderen beheert. Het is de Vlaamse helft van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (KBFF) en heeft als doel het bevorderen van de sport badminton binnen de Vlaamse Gemeenschap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *