Q8 tempo oil banner

 

Antwerpenaar Louis Cloots pakt brons op Europees kampioenschap Ju-Jitsu

Antwerpenaar Louis Cloots pakt brons op Europees kampioenschap Ju-Jitsu
Het podium bij de fighting men -62kg op het EK met bronzen Louis (tweede van rechts)

Antwerpenaar Louis Cloots nam de bronzen medaille mee van het Europees kampioenschap Ju-Jitsu in het Duitse Maintal. Hij vertrok na meer dan anderhalf jaar coronapandemie weer de mat op om zichzelf te meten met de Europese top in de discipline fighting men -62kg. “Het voelde raar maar ook super plezant om weer eindelijk te mogen vechten”, wist Cloots.

“Evident was het niet. We moesten een covidtest laten afnemen voor we vertrokken en ter plaatse moesten we voor we de mat op gingen nogmaals een covidtest afleggen. De wedstrijden gingen door in aparte bubbels, zodat de verschillende categorieën niet met elkaar in aanraking zouden komen. Mondmaskers waren ten allen tijden verplicht naast de mat, om er mee voor te zorgen dat alles zo veilig mogelijk zou verlopen. Gelukkig werd er niemand positief getest op corona en kon alles vlot en veilig verlopen”, vertelde Louis.

Louis kwam in zijn eerste kamp uit tegen Simo Wissmann uit Oostenrijk. Louis begon de kamp sterk en won met full ippon na enkele seconden.

Dit betekent dat hij in al de drie fases heeft kunnen scoren, zowel het karate, het judo en het grondgevecht. Vervolgens knokte hij zich vlot naar de halve finale. Hier kwam hij wereldkampioen Bohdan Mochulskyi uit Oekraïne tegen. Een zware tegenstander en deze bleek dan ook een tikkeltje te sterk voor Louis. Hij verloor op punten. Bohdan werd uiteindelijk Europees kampioen.

Op naar de herkansing. Hier kwam hij tegen de vice-wereldkampioen, Julien Mathieu. Deze kamp moest hij winnen om brons te behalen. Het was een wedstrijd die Louis al snel in handen nam en Jules niet in zijn spel liet komen. Een full ippon en een bronze medaille op het Europees kampioenschap voor de Antwerpenaar uit Berchem was het resultaat.

Zijn volgende doel is het wereldkampioenschap in Abu Dhabi, eind oktober.

 

Geef een reactie