logo Casalina

Agoria Solar Team start met bouw van de negende Belgische zonnewagen

Agoria Solar Team start met bouw van de negende Belgische zonnewagen
Teamfoto van het Agoria Solar Team Fotografie Benny Winckelmans

Vandaag is het Agoria Solar Team uit Oud-Heverlee begonnen met de productie van de negende Belgische zonnewagen. De lat ligt hoog, want met hun vorige zonnewagen, de BluePoint, heeft het Belgische team zowel het Europees als het wereldkampioenschap gewonnen. Het studententeam mag opnieuw rekenen op de steun van het bedrijf Indupol in Arendonk, waar het team de nieuwe zonnewagen zal bouwen. Frank Jansen, gedelegeerd bestuurder van Indupol, plaatste de eerste bouwsteen van de wagen.

Grote ambities

Sinds het begin van de zomer werken ingenieursstudenten in Leuven aan het ontwerp van een nieuwe zonnewagen, met als groot doel de Belgische titel te verdedigen op het tweejaarlijkse wereldkampioenschap in Australië in oktober 2021. Door de huidige pandemie en de strenge reisbeperking in Australië werd deze race eerder dit jaar geannuleerd. De annulering van de race was een grote tegenslag voor het team, maar het bracht ook de opportuniteit met zich mee om samen met solar teams uit andere landen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Volgende maand zal het Leuvense studententeam van de KU Leuven hun zomerplannen bekend maken.

“Waar we dit najaar onze prestaties zullen bewijzen wordt heel binnenkort aangekondigd. Ik kan alvast meegeven dat we net zoals ieder jaar volledig voor de winst zullen gaan”, klonk het. “Ik ben zeer blij dat we vandaag kunnen starten met de bouw van de zonnewagen. Na meer dan zes maanden ontwerpen ben ik heel benieuwd naar het eindresultaat”, wist Kobe Lips (22), productieverantwoordelijke van het Agoria Solar Team uit Oud-Heverlee.

Het team zal komende maanden hard werken aan de nieuwe wagen binnen de muren van het Arendonkse Indupol. Dankzij de aanwezige infrastructuur en uitgebreide expertise van het bedrijf kunnen de twintig studenten rekenen op een hoop ondersteuning bij de productie van de wagen. Gedelegeerd bestuurder Frank Jansen opende met trots de productiehal en hielp het team alvast op weg door de eerste carbonlaag van de zonnewagen te plaatsen. Hoe de gloednieuwe zonnewagen er zal uitzien blijft nog een even geheim, deze zal voor het eerst worden voorgesteld in juli 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *