logo Casalina

Taekwondoschool Keumgang verhuist naar eigen trainingszaal in 2021

Taekwondoschool Keumgang verhuist naar eigen trainingszaal in 2021
De vrolijke bende van Keumgang Diest Foto: Keumgang Diest

2021 wordt een belangrijk jaar voor Taekwondoschool Keumgang uit Diest maar niet als gevolg van sportieve prestaties zoals de voorbije jaren het geval was. Keumgang verhuist in de loop van het jaar naar een eigen taekwondozaal, hun eigen Keumgang Dojang, dojang is het Koreaans voor trainingszaal.

Binnen enkele jaren verdwijnt het zwembad van Diest, hiermee gaat ook de huidige thuisbasis van de Diestse taekwondoclub weg, de sportzaal boven het zwembad. Na tientallen prachtige jaren op deze locatie en meer dan honderd Belgische kampioenen en vier Europese titels later, is Keumgang klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Samen met sportcentrum en dansstudio Karteria Diest zetten ze een volgende stap vooruit in de ontwikkeling als professional taekwondoclub. De nieuwe trainingszaal wordt helemaal ingericht en aangepast naar een vechtsportzaal, speciaal voor taekwondotrainingen en een optimale sportervaring, dat gebeurt in het gebouw van Karteria, waar de fitness tot voor kort stond, in de Kluisbergstraat in Diest. Met een oppervlakte van bijna zevenhonderd vierkante meter zal dit één van de grootste taekwondozalen van België zijn, de ambitie is ook om één van de mooiste in Europa te worden. De intrede in de nieuwe taekwondozaal zou ergens in mei of juni gepland staan.

De Keumgang Dojang zal alle mogelijkheden bieden om de Diestse atleten professioneel te begeleiden en op een optimale manier naar de Europese top te brengen. “Een eigen trainingszaal brengt een bepaalde uitstraling met zich mee waardoor wij andere teams uit België en andere Europese toplanden kunnen uitnodigen voor stages, toernooien of testmatchen. Zo brengen we elkaar naar een hoger niveau” zegt sparringtrainer Jelle Vicca.

“Het is net een droom die werkelijkheid wordt, maar een eigen taekwondozaal inrichten komt niet zomaar uit de lucht vallen, het brengt verscheidene financiële en organisatorische inspanningen met zich mee. Om deze droom te realiseren is er natuurlijk ondersteuning nodig. Vorige week zijn we al gestart met een online crowdfunding via www.keumgang2021.be. Bijdragen starten al vanaf 25 euro en alle steun gaat integraal terug naar onze leden. We zoeken ook nog handige harry’s die ons kunnen helpen met de inrichting. In de komende maanden zullen we ook nog andere initiatieven lanceren” legt bestuurslid Jeffrey Excelmans uit.

Na de coronacrisis hoopt Taekwondoschool Keumgang om de nieuwe trainingszaal aan alle Diestenaren en streekgenoten officieel voor te stellen. Er volgt dan nog een grote opening waar iedereen is uitgenodigd om initiaties en demonstraties bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *