logo Casalina

Taekwondoschool Keumgang uit Diest voor het vijfde jaar op rij beste club van Vlaanderen

Taekwondoschool Keumgang uit Diest voor het vijfde jaar op rij beste club van Vlaanderen
Taekwondo Keumgang anno 2021-2022

Al voor het vijfde jaar op rij kroont Taekwondoschool Keumgang zich tot beste sparringclub van Vlaanderen. De Diestse taekwondoschool won ook tijdens deze jaargang 2021-2022 het clubklassement sparring van Taekwondo Vlaanderen.

Dit kampioenschap is een algemeen klassement dat in kaart brengt welke taekwondoclub het er het beste vanaf heeft gebracht tijdens de voorbije binnenlandse sparringwestrijden. De club die het meeste punten bij elkaar sprokkelt wint het regelmatigheidscriterium.

In totaal werden er 151 kampen afgewerkt door 33 atleten van Keumgang. Daar werden maar liefst 108 gevechten winnend afgesloten, dit geeft een overwinningsscore van 72%. De club uit Diest haalde het voor Taekwondo Kyorugi uit Antwerpen en Ilyo uit Aarschot.

“Een geweldige prestatie van onze club. Wij zijn heel fier dat we er al voor de vijfde keer op rij in geslaagd zijn om het kampioenschap binnen te halen. Voorbije jaren zijn er ook heel wat jonge atleten bijgekomen, dit is het ultieme bewijs dat we niet alleen sportief maar ook structureel hoge toppen scheren. De nieuwste leden van het sparringteam pikken vlot in en behalen meteen goede resultaten. We hopen deze lijn door te kunnen trekken in de toekomst. Het volgende seizoen mag alvast snel beginnen.” reageert hoofdtrainer Jeffrey Excelmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *