logo Casalina

Taekwondo Keumgang uit Diest pakt 14 Belgische titels in Brussel

Taekwondo Keumgang uit Diest pakt 14 Belgische titels in Brussel
Taekwondo Keumgang uit Diest was nooit eerder zo succesvol op een BK

Het Belgisch kampioenschap taekwondo vond onlangs plaats in Brussel. Eerst kwam de stijlvariant of poomsae, in het Koreaans, aan bod waar iedereen een reeks van vastgelegde bewegingen en patronen zo perfect mogelijk dient uit te voeren. Nadien was het de beurt aan sparring of kyorugi, de Olympische discipline waar je met trappen en stoten je tegenstander probeert de baas te zijn. Op de campus van de Vrije Universiteit Brussel te Anderlecht deden meer dan zeshonderd atleten een gooi naar de Belgische titel in hun categorie.

Bij de poomsaes op zaterdag stonden twee Keumgangers op de mat. Aerin Vandenborght werd Belgisch kampioen bij de meisjes, hoge gordels van negen tot en met elf jaar. Een knappe prestatie voor haar eerste deelname aan een BK. Maité Versavel werd Vice-Belgisch kampioen bij de dames, dangraden van vijftien tot en met zeventien jaar. Ook een puik resultaat na een operatie en enkele maanden revalidatie.

Op zondag zakte het sparringteam van Taekwondoschool Keumgang met 23 atleten af naar Anderlecht. De Diestse taekwondoclub presteerde geweldig en behaalde dertien Belgische titels in sparring. Met naast dertien titels pakte ze ook nog vijf zilveren en drie bronzen medailles. Keumgang uit Diest won het clubklassement en kroonde ze zich voor de tweede keer op rij tot Belgisch kampioen als team.

Alicia Badji, Amélie Van Passel, Ella Frederickx, Fenne Steenaerts, Guillaume Van Passel, Hanne Waerzeggers, Jolisa Laleman, Liam Preuveneers, Marco Gergely, Milan Andries, Noa Beckers, Sérina Badji en Troy Cammaerts kroonden zich tot Belgisch kampioen. Elien Rabaut, Ferre Boons, Hannah Laenens, Shako Bakir en Tinne Waerzeggers sleepten een zilveren medaille in de wacht. Elias Van Kets, Jesse van Vulpen en Maud Vaninbroukx strandden op brons. Andes Cammaerts en Loïs Van Wesemael vielen net langs het podium.

De totale medaillebuit van het Belgisch kampioenschap over de onderdelen poomsae en sparring heen kwam uit op 23 exemplaren; veertien titels, zes zilveren en drie bronzen stukken eremetaal. Nooit eerder was Keumgang zo succesvol op een BK.

“We zijn erg tevreden dat we tijdens het Belgisch kampioenschap zowel in het stijlgedeelte als op sparringvlak succesvol konden zijn. Veel jonge talenten konden zich meten met de rest van het land en toonden dat ze klaar zijn voor de toekomst. Er zit heel wat talent aan te komen. Ook onze jonge trainers/coaches ontwikkelen zich goed om onze atleten op de best mogelijke manier te begeleiden tijdens competitie.” zegt hoofdtrainer Jeffrey Excelmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *