logo Casalina

Taekwondo Keumgang uit Diest pakt 11 gouden medailles op Open Challenge Cup

Taekwondo Keumgang uit Diest pakt 11 gouden medailles op Open Challenge Cup
Taekwondo Keumgang uit Diest pakt 11 gouden medailles op Open Challenge Cup

Taekwondoschool Keumgang uit Diest zakte zeer recentelijk af naar de Eburons Dome te Tongeren. In dit sportcomplex vond de Open Challenge Cup plaats, een internationale poomsaewedstrijd op zaterdag en sparringtoernooi op zondag. Bij de poomsaes of stijlfiguren stonden bijna 400 deelnemers uit 12 verschillende landen aan de start. Bij de sparring of kyorugi de dag nadien kwamen op hun beurt meer dan 500 deelnemers in actie uit 16 landen.

Op zaterdag behaalde Aerin Vandeborght een gouden medaille in haar categorie. Maïte Veravel en Nomi Aerts strandde op een zucht van de finale. Knappe resultaten tijdens een sterk internationaal bezetten toernooi.

Keumgang uit Diest bracht zondag de clubbeker voor beste teamprestatie mee huiswaarts na 10 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles. Geweldig tussen een 60-tal teams uit binnen- en buitenland.

Alicia Badji, Andes Cammaerts, Ferre Boons, Jenne Flamaing, Liam Preuveneers, Liene Goethals, Loïs Van Wesemael, Milan Andries, Noa Beckers en Torre Goethals bemachtigden het goud. Troy Cammaerts ging met zilver aan de haal. Amelie Claes en Joep Van Limpt strandden met brons. Marco Gergely, Delilah Edouard en Shako Bakir vielen net langs het podium.

Enkele sparringtoppers van Keumgang werden gespaard.

Zij bereidden zich voor op de Dutch Open te Eindhoven en Belgian Open in Lommel die eraan komen. Dit zijn G-toernooien, internationale rankingtoernooien waar de beste kampers uit de wereld samenkomen om zich te kwalificeren voor EK’s en WK’s.

“Fantastisch dat we de clubbeker mee naar huis nemen met een nieuwe lichting van Keumgangers op de mat. Heel wat kampers kregen rust om zich helemaal voor te bereidden op komende toernooien. Zelfs zonder deze sterkhouders behalen we een eerste plaats op de sparringranking. Dan mogen we fier zijn op onze basisstructuur en fundamenten”, zegt Louis Vicca, voorzitter bij Taekwondoschool Keumgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *