logo Casalina

Taekwondo Keumgang opnieuw succesvol op EK met twee bronzen medailles

Taekwondo Keumgang opnieuw succesvol op EK met twee bronzen medailles
Vlnr: Caroline Volders, physio Arno Andersen, coach Jelle Vicca en Hanne Waerzeggers

Een delegatie atleten van Taekwondoschool Keumgang uit Diest nam recentelijk deel aan de Europese kampioenschappen voor junioren. In Sarajevo, hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, kwamen de beste jeugdproducten uit heel Europa samen op zoek naar eremetaal. Het leverde de Diestse taekwondoschool twee bronzen plakken op.

Hanne Waerzeggers startte bij dames tot 44 kilogram en won overtuigend van Griekenland en Turkije. In de halve finale verloor ze tegen een sterke Russische tegenstander, de uiteindelijke winnaar. Hanne behaalde een bronzen medaille. Na haar Europese titel bij de cadetten in 2019 opnieuw een fantastische prestatie van deze beloftevolle sportster uit Scherpenheuvel-Zichem.

Caroline Volders trad aan in de klasse tot 52 kilogram. Ze begon sterk met winst tegen Azerbeidzjan. In de kwartfinale wachtte Bulgarije, na een thriller van formaat behaalde ze ook hier een knappe overwinning. In de halve finale was de tegenstander Frankrijk. Caroline moest nipt de duimen leggen. Net zoals Hanne sleepte ze een geweldige bronzen medaille in de wacht. Het is de eerste Europese medaille voor de jonge atlete uit Tessenderlo.

Jesse van Vulpen kwam uit bij de heren tot 55 kilogram. Hij won zeer overtuigd zijn eerste kamp tegen Cyprus met een technische ko. In de achtste finale verloor hij dan van Kroatië. Top zestien voor deze Nederlandse atleet met nog een mooie toekomst voor zich.

“We blikken heel tevreden terug op het EK sparring in Sarajevo met twee bronzen plakken. In het verleden waren we ook al zeer succesvol op Europese jeugdkampioenschappen. Sinds 2015 behaalden we, met dit eremetaal erbij, maar liefst acht medailles waarvan vijf Europese titels. Afgelopen zomer werd Elien Rabaut nog Vice-Europees kampioen bij de cadetten. Alicia Badji pakte toen het Europees goud bij de kids.” zegt hoofdtrainer Jeffrey Excelmans.

Sinds mei van dit jaar traint de Diestse sportclub ook in hun eigen infrastructuur met specifieke inrichting voor taekwondolessen. In het Karteria Diest vind je momenteel de grootste vechtsportzaal van België en ver daarbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *