logo Casalina

Taekwondo Keumgang kaapt 14 gouden medailles weg op internationale wedstrijd in Brussel

Taekwondo Keumgang kaapt 14 gouden medailles weg op internationale wedstrijd in Brussel
De Keumgangers poseren fier met hun medaille

Taekwondoschool Keumgang uit Diest nam recentelijk deel aan de Open Wallonie-Bruxelles in Anderlecht. Op de universiteitscampus van de ULB traden meer dan 400 atleten aan, een internationaal deelnemersveld met taekwondoïn uit alle buurlanden waren vertegenwoordigd.

Het volledige wedstrijdteam van 20 Keumgangers keerde huiswaarts met een medaille. Alle atleten slaagden erin om een verdiende podiumplaats te pakken. In totaal was het resultaat een fantastische medailleoogst van 14 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen plakken. Deze sterke prestaties werden beloond met een eerste plaats in het clubklassement, het beste team van de dag. Puik werk tussen enkele sterke buitenlandse team.

Alicia Badji, Andes Cammaerts, Caroline Volders, Elien Rabaut, Ella Frederickx, Fenne Steenaerts, Jolisa Laleman, Liam Preuveneers, Lies Vicca, Loïs Van Wesemael, Marco Gergely, Milan Andries, Ohiana Bruno en Troy Cammaerts sleepten goud in de wacht.

Amélie Van Passel en Jesse Van Vulpen pakten een zilveren medaille.

Elias Van Kets, Guillaume Van Passel, Maud Vaninbroukx en Sérina Badji behaalden brons.

Bij Keumgang halen ze flink uit in hun raid naar medailles
Bij Keumgang halen ze flink uit in hun raid naar medailles

“Geweldig dat verscheidene Keumgangers boven zichzelf uitstijgen en een gouden medaille wegkapen. Dit zijn knappe prestaties in een internationaal deelnemersveld. We hebben hard gewerkt met onze -12-jarigen tijdens de coronamaanden en dat werpt nu zijn vruchten af. Ook onze tieners en jongvolwassenen boven de 12 jaar scheren hier hoge toppen. Zij mochten helemaal niet trainen tijdens de coronamaanden, maar staan wel mee op het podium te blinken. Daar doen we het voor.” zegt hoofdtrainer Jeffrey Excelmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *