logo Casalina

Opnieuw Europese successen voor Diestse taekwondoclub Keumgang

Opnieuw Europese successen voor Diestse taekwondoclub Keumgang
Keumgang Diest viert zijn medailles

Vijf atleten van Taekwondoschool Keumgang mochten aantreden op het Europees kampioenschap taekwondo voor miniemen (kids) in Boekarest, Roemenië. Zij verdedigden de Belgische eer tegen de beste kampers uit Europa. Vorig jaar vond het EK miniemen plaats in het Estse Talinn en keerde Keumgang huiswaarts met één Europese titel.

Het toernooi was sterk bezet met de nationale teams van alle prominente landen, dat kon de Diestse atleten niet van de wijs brengen. De leden van Keumgang presteerden erg sterk. Ze kaapten maar liefst drie medailles weg voor de neus van verscheidene nationale teams: een Europese titel en twee Vice-Europese titels.

Liam Preuveneers kwam bij de miniemen jongens tot 30 kg uit. Hij overklaste zijn tegenstanders en won met zwaar overwicht zijn 4 kampen tegen Oekraïne, Griekenland, Moldavië en Bulgarije. Met grote overtuiging kroonde Liam zich tot Europees kampioen. Een geweldige prestatie voor deze jonge snaak.

In de miniemencategorie tot 27 kg werd Torre Goethals Vice-Europees kampioen. Hij moest in de finale nipt de duimen leggen voor Azerbeidzjan na gewonnen matchen tegen Georgië en Griekenland. Puik werk!

Bij de meisjes tot 30 kg kon Alicia Badji kampen voor een verlenging van haar Europese titel uit 2021. Jammer genoeg greep ze net langs het Europese goud en moest tevreden zijn met zilver. Als kersvers Vice-Europees kampioen sloot ze winnende matchen af tegen Servië en Litouwen. In de finale trok de atlete uit Oekraïne aan het langste eind. Knap werk van Alicia!

Op het internationale toernooi (met rankingpunten) voor cadetten, simultaan georganiseerd in Boekarest, kwalificeerden enkele teamgenoten van Taekwondoschool Keumgang zich voor het Europees kampioenschap cadetten. Sérina Badji en Jolisa Laleman staan later deze maand op de mat in Malta. Zij strijden dan voor een Europese titel bij de cadetten.

Met deze Europese medailles meegerekend staat de teller voor Keumgang tot nu toe op 13 medailles tijdens Europese kampioenschappen, in alle leeftijdscategorieën: kids (miniemen), cadetten, junioren en senioren. Sinds 2015 bracht de Diestse taekwondoclub al 5 Europese kampioenen voort. Op naar nog meer!

Een Keumgangkamper tegen een Griekse opponent
Een Keumgangkamper tegen een Griekse opponent

“We leren kinderen plezier te hebben om uit hun comfortzone te treden en hun potentieel te benutten. De successen komen dan wel vanzelf.” zegt nationale jeugdcoach Jelle Vicca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *