logo Casalina

Opnieuw Europese medaille voor Taekwondoschool Keumgang

Opnieuw Europese medaille voor Taekwondoschool Keumgang
Diestse Jolisa Laleman is blij met haar brons in Malta

De Diestse taekwondoclub scheert wederom hoge toppen op een Europees jeugdkampioenschap. Enkele weken geleden, begin november, tijdens het EK voor kids in het Roemeense Boekarest waren ze al succesvol. Toen pakte Keumgang één Europese en twee Vice-Europese titels.

Van woensdag 23 tot en met maandag 28 november vonden de Europese kampioenschappen voor cadetten plaats in Malta. Op zondag stond Jolisa Laleman, één van de jonge beloften binnen Keumgang, op de mat om de Belgische kleuren te verdedigen.

Bij de meisjes tot 51 kilogram, een gewichtsklasse hoger dan waar zij normaal in kampt, stoomde een gretige Jolisa door richting de finales. Na winst tegen Slovakije versloeg ze in de volgende twee ronden tegenstandsters uit Griekenland en Italië, beide Europese toplanden binnen taekwondo. De weg naar de finale werd  versperd door Oekraïne. Op het einde moest Jolisa haar meerdere herkennen in deze sterke kampster. Het eindstation was de halve finale, met een bronzen medaille als resultaat.

Jolisa Laleman (eerste van rechts) pakte brons op het cadetten-EK in Malta
Jolisa Laleman (eerste van rechts) pakte brons op het cadetten-EK in Malta

Jolisa Laleman stond in voor een vierde opeenvolgende Europese medaille bij de cadetten. Ze kan terugblikken op een geweldig parcours waar ze met een uitstekende mentaliteit enkele grotere tegenstandsters over de knie legden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *